Suroviny
700 g tresky
300 g zemiakov
100 g póru
200 g ružičkového kelu
15 g panenského olivového oleja
10 g masla
farebné korenie
rímska rasca
rozmarín
morská soľ
Postup
1. Rybu umyjeme, osušíme, osolíme, posypeme korením – rímskou rascou, rozmarínom a farebným korením.
2. Pofŕkame olivovým olejom, podlejeme vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry pri 180 °C približne 30 min.
3. Zemiaky, pór a ružičkový kel nakrájame na menšie kúsky a v mierne osolenej vode uvaríme do mäkka. Zlejeme, no časť vody si odložíme.
4. Zeleninu s trochou vody, maslom a trochou vody z varenia rozmixujeme na kašu.
5. Rybu podávame na zeleninovej kaši a prelejeme ju výpekom.
6. Podávame s kvasenou zeleninou alebo so zeleninovým šalátom (nie je súčasťou výpočtu).
Energetická a výživová hodnota 1 porcie:
261 kcal/1091 kJ
33,1 g bielkovín
6,7 g tukov
cca 2 SJ