Karfiolovo-zemiaková polievkaShutterstock
StoryEditor

Super recept pre diabetikov. Karfiolovo-zemiaková polievka

06.03.2022, 12:00
Autor:
(dia)(dia)
Karfiol je vynikajúci na chudnutie, pretože obsahuje málo kalórii a je aj ľahko stráviteľný. Je tiež výborným zdrojom vitamínov a minerálov. Znižuje tlak a účinkuje aj na pamäť.



Suroviny

300 g karfiolu

300 g zemiakov

100 g petržlenu

50 g cibule

15 g cesnaku

15 g masla

himalájska soľ

čerstvo mleté farebné korenie

muškátový oriešok

estragón

petržlenová vňať

Postup

1. Na masle opražíme nakrájanú zeleninu – cibuľu, cesnak, petržlen.

2. Pridáme na ružičky rozdelený karfiol, nakrájané zemiaky. Osolíme, ochutíme čerstvo mletým korením, estragónom a štipkou muškátového orieška.

3. Zalejeme vriacou vodou, asi 1,5 – 2 cm nad zeleninu a varíme asi 25 minút.

4. Rozmixujeme a každú porciu posypeme petržlenovou vňaťou a trochou čerstvo namletého farebného korenia.
Infobox (): 1 porcia asi < 2 SJ

4 porcie

Energetická a výživová hodnota 1 porcie:

132 kcal/552 kJ

4,5 g bielkovín

3,6 g tukov

2 SJ

Autorka receptov Katka Langová, výpočer sacharidových jednotiek Mária Štefáková

menuLevel = 2, menuRoute = dia/co-na-tanier, menuAlias = co-na-tanier, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
20. november 2024 11:19