Suroviny:
75 g lúpanej pohánky
10 g cibule
10 g cesnaku
15 g parmezánu
10 g masla
600 g jesennej tekvice (hokkaido, maslová a pod.)
50 g citróna
15 g panenského olivového oleja
čerstvo mleté korenie
tymian
himalájska soľ
POSTUP
1. Na pohánkovú polentu: na panvici a masle rozohrejeme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak.
2. Chvíľku restujeme, pridáme premytú lúpanú pohánku, osolíme, ochutíme troškou tymianu, zalejeme vriacou vodou a varíme približne 30 minút, kým sa nerozvarí takmer na kašu. Na konci primiešame parmezán a premiešame.
3. Tekvicu nakrájame na mesiačiky a vložíme do pekáča, osolíme, pofŕkame olejom, pridáme tymian aj na plátky nakrájaný ošúpaný citrón.
4. Vložíme do vyhriatej rúry a pri 180 °C pečieme približne 30 minút. Podávame na pohánkovej polente.
Energetická a výživová hodnota 1 porcie:
355 kcal, 1 485 kJ
10,1 g bielkovín
14,2 g tukov
01 - Modified: 2022-11-18 06:35:16 - Feat.: 0 - Title: Vyskúšali ste už všímavé jedenie?
02 - Modified: 2022-10-04 13:00:00 - Feat.: 0 - Title: Potrebujeme dopĺňať vitamín D? Alebo nám stačí zo slnka či z jedla?
03 - Modified: 2022-09-22 12:00:00 - Feat.: 0 - Title: O vegánstve pri diabete. Je tento spôsob stravovania pre diabetikov vhodný?
04 - Modified: 2022-09-08 05:00:00 - Feat.: 0 - Title: DEVÄŤ znakov nezdravého čreva
01 - Modified: 2025-11-19 14:26:13 - Feat.: - Title: Zdravé raňajky. Tekvicová nátierka s fetou
02 - Modified: 2025-08-06 13:00:00 - Feat.: - Title: Aj jedlo vylepší glykémie. Ako sa treba stravovať, aké potraviny si vyberať?
03 - Modified: 2025-07-19 12:00:00 - Feat.: - Title: TIP na výbornú cesnakovú nátierku
04 - Modified: 2025-06-13 08:36:49 - Feat.: - Title: TIP na super ľahký obed: Pečený losos s kelom
05 - Modified: 2025-06-13 08:53:38 - Feat.: - Title: Máte chuť na sladké? Jogurtový dezert s malinami ho určite zaženie