SUROVINY
200 g fazuľových strukov
200 g kokteilových paradajok
80 g tuniaka vo vlastnej šťave
40 g olív
20 g červenej cibule
15 g panenského olivového oleja
čerstvý kôpor
šťava z citróna
farebné korenie
himalájska soľ
POSTUP
1. Fazuľové struky na oboch koncoch zrežeme a dáme do vriacej mierne osolenej vody variť na cca 5-7 minút, kým nie sú al dente (na skus). Po uvarení zlejeme a necháme vychladnúť.
2. Kokteilové paradajky rozkrájame na polovice alebo štvrťky, cibuľu na tenké plátky.
3. V miske si pripravíme vychladnuté fazuľové struky, pridáme nakrájané paradajky, cibuľu, olivy a tuniaka zbaveného šťavy.
4. Osolíme, pridáme panenský olivový olej, čerstvo pomleté farebné korenie a nasekaný kôpor. Dochutíme šťavou z citróna podľa chuti a všetko premiešame.
5. Šalát podávame samotný alebo s kúskom obľúbeného pečiva (nie je súčasťou výpočtu).
Energetická a výživová hodnota 1 porcie
203 kcal/850 kJ
12,8 g bielkovín
10,3 g tukov
cca 1,5 SJ
01 - Modified: 2022-11-09 07:37:33 - Feat.: 0 - Title: Podporou imunity sa zvyšuje obranyschopnosť organizmu pred chorobami
02 - Modified: 2022-10-04 13:00:00 - Feat.: 0 - Title: Potrebujeme dopĺňať vitamín D? Alebo nám stačí zo slnka či z jedla?
03 - Modified: 2022-09-22 12:00:00 - Feat.: 0 - Title: O vegánstve pri diabete. Je tento spôsob stravovania pre diabetikov vhodný?
04 - Modified: 2022-09-05 05:38:55 - Feat.: 0 - Title: Dôverujte potravinám. Viete, ktorým?
01 - Modified: 2025-11-19 14:26:13 - Feat.: - Title: Zdravé raňajky. Tekvicová nátierka s fetou
02 - Modified: 2025-05-05 13:03:12 - Feat.: - Title: Najlepšia pikantná šošovicová polievka
03 - Modified: 2025-05-05 12:55:02 - Feat.: - Title: ZDRAVÉ RAŇAJKY: Lososovo-syrové jednohubky
04 - Modified: 2023-06-19 19:29:56 - Feat.: - Title: TIP na zdravé jedlo. Šalát s tuniakom a prepeličími vajíčkami
05 - Modified: 2023-03-23 08:00:00 - Feat.: - Title: Výborný a rýchly šalát: poľníček so syrom a s ovocím