Suroviny:
250 g cvikly
250 g mrkvy
100 g rukoly
150 g plesnivého syra
50 g celozrnnej strúhanky
40 g vlašských orechov
20 g panenského olivového oleja
rozmarín
1 vajce
morská soľ
Postup:
1. Ošúpanú a nakrájanú zeleninu mierne osolíme, posypeme rozmarínom, pofŕkame trochou oleja a dáme piecť do vyhriatej rúry pri 180 °C približne na 30 minút.
2. Syr obalíme vo vajíčku a v strúhanke. Po 30 minútach pečenia zeleniny k nej pridáme syr a v rúre pečieme približne 10 – 15 minút.
3. Na taniere rozložíme rukolu, pridáme upečenú zeleninu a kúsky upečeného plesnivého syra, posypeme vlašskými orechmi.
Energetická a výživová hodnota 1 porcie:
437 kcal
1 828 kJ
16,5 g bielkovín
28,7 g tukov
asi 3 SJ