Suroviny
500 g hrubostennej červenej/oranžovej papriky
300 g paradajok
100 g póru
15 g cesnaku
15 g panenského olivového oleja
10 g bieleho sezamu
10 g čierneho sezamu
farebné korenie
rozmarín
morská soľ
Postup
1. Papriky a paradajky rozkrojíme na štvrtiny, z paprík odstránime vnútro so semienkami.
2. Plech potrieme olivovým olejom, poukladáme naň papriku, paradajky a cesnak, ochutíme rozmarínom. Dáme piecť odkryté do rúry pri 170 °C na 15 min.
3. Do hrnca vložíme na kúsky nakrájaný pór a upečenú zeleninu. Zalejeme vriacou vodou, osolíme, pridáme čerstvo mleté farebné korenie a varíme približne 15 min.
4. Rozmixujeme a pri podávaní dozdobíme sezamovými semienkami.
Energetická a výživová hodnota 1 porcie:
129 kcal/540 kJ
3,8 g bielkovín
6,8 g tukov
01 - Modified: 2022-12-20 15:00:00 - Feat.: 0 - Title: Na zimné večery: Mrkvovo-paštrnáková polievka
02 - Modified: 2022-07-21 12:00:00 - Feat.: 0 - Title: TIP na OBED: Brokolicová polievka
03 - Modified: 2022-12-21 15:00:00 - Feat.: 0 - Title: Pečená tekvica s citrónmi a pohánkovou polentou
01 - Modified: 2024-08-08 11:30:03 - Feat.: - Title: TIP na chutnú a zdravú polievku: Zeleninová s cícerom
02 - Modified: 2023-06-19 19:29:56 - Feat.: - Title: TIP na zdravé jedlo. Šalát s tuniakom a prepeličími vajíčkami
03 - Modified: 2023-04-16 07:06:27 - Feat.: - Title: Zabudnutá HŔSTKOVÁ zeleninová polievka. Je zdravá, plná bielkovín a vitamínov
04 - Modified: 2022-12-20 15:00:00 - Feat.: - Title: Na zimné večery: Mrkvovo-paštrnáková polievka
05 - Modified: 2022-07-12 12:19:13 - Feat.: - Title: POCHUTNAJTE SI! Slaný koláč s vajíčkami a pórom