Mrkva a paštrnák sú výborné a hodnotné zeleniny. Mrkva zlepšuje zrak a ochraňuje bunky pred poškodením. Spomaľuje starnutie buniek. Paštrnák dosť často ľudia zamieňajú za petržlen. Je však sladší a pripomína skôr mrkvu. Pomáha pri trávení, podporuje prekrvenie končatín, odstraňuje plynatosť.
Suroviny:
300 g mrkvy
300 g paštrnáku
200 g póru
20 g bieleho jogurtu
15 g panenského olivového oleja
20 g tekvicových semienok
čerstvá pažítka
kurkuma
himalájska soľ
POSTUP
1. Zeleninu nakrájame na menšie kúsky.
2. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme zeleninu, osolíme a chvíľku restujeme.
3. Zalejeme vriacou vodou, ochutíme kurkumou a varíme približne 25 –30 minút.
4. Pred podávaním posypeme každú porciu nasekanou pažítkou, tekvicovými semienkami a lyžičkou bieleho jogurtu.
Energetická a výživová hodnota 1 porcie:
154 kcal, 645 kJ
4,4 g bielkovín
6,3 g tukov
01 - Modified: 2022-09-22 12:00:00 - Feat.: 0 - Title: O vegánstve pri diabete. Je tento spôsob stravovania pre diabetikov vhodný?
02 - Modified: 2022-09-05 05:38:55 - Feat.: 0 - Title: Dôverujte potravinám. Viete, ktorým?
03 - Modified: 2022-08-17 05:00:00 - Feat.: 0 - Title: Čo jesť, keď mi šaláty nechutia?
01 - Modified: 2025-05-05 13:03:12 - Feat.: - Title: Najlepšia pikantná šošovicová polievka