Kuriatko jedlé je to veľmi chutná huba a na celom svete si ju veľmi cenia. V západnej Európe ju vyhľadávajú viac ako napríklad hríb smrekový. Má príjemnú korenistú chuť a dajú sa z nej pripravovať jedlá na rôzne spôsoby. Kuriatka sa hodia napríklad aj do omáčok, k mäsu, ryži a cestovinám.
Suroviny:
100 g kuriatok
50 g cibuľky
10 g cesnaku
15 g panenského olivového oleja
2 vajcia
čerstvo mleté čierne korenie
tymian
himalájska soľ
POSTUP:
1. Cibuľku a cesnak nakrájame na menšie kúsky. Rovnako aj umyté kuriatka.
2. Na panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľku, cesnak a kuriatka, osolíme, ochutíme čiernym korením a tymianom. Dusíme asi 10 minút.
3. Vajíčka rozhabarkujeme vidličkou a pridáme k hubám. Omeletu opečieme z oboch strán.
4. Podávame s tmavým pečivom a čerstvou zeleninou (nie sú súčasťou výpočtu).
Energetická a výživová hodnota 1 porcie:
171 kcal, 717 kJ
7,9 g bielkovín
12,6 g tukov
asi 0 SJ
01 - Modified: 2022-11-18 06:35:16 - Feat.: 0 - Title: Vyskúšali ste už všímavé jedenie?
02 - Modified: 2022-11-09 12:00:00 - Feat.: 0 - Title: Vyskúšajte jednoduchý tuniakový šalát
03 - Modified: 2022-10-04 07:00:00 - Feat.: 0 - Title: Dúhové potraviny. Viete, ktoré to sú?
01 - Modified: 2025-06-13 08:53:38 - Feat.: - Title: Máte chuť na sladké? Jogurtový dezert s malinami ho určite zaženie
02 - Modified: 2025-06-13 08:36:49 - Feat.: - Title: TIP na super ľahký obed: Pečený losos s kelom