StoryEditor

Pripravte si chutné a zdravé jedlo - zapekanú sezónnu zeleninu

05.11.2015, 23:39
Autor:
(dia)(dia)
Podľa chutí pridajte svoju obľúbenú zeleninu.

(6 PORCIÍ):

 

(4 SJ)

 

SUROVINY:
1 lístkové cesto (400 g)
1 baklažán (cca 180 g)
2 mladé cukety
(cca 600 g)
4 papriky (cca 250 g)
500 g paradajok
4 vajcia

150 ml mlieka
4 PL panenského
olivového oleja (40 g)
stredomorské korenie
(oregano, bazalka,
tymian)
nerafinovaná soľ
(napr. himalájska)

 

POSTUP: Zeleninu očistíme a nakrájame na kocky veľkosti 2 cm. Zapekaciu misu alebo malý plech pofŕkame olejom, rozotrieme ho a položíme naň rozvaľkané cesto tak, aby kraje minimálne prevísali cez okraje misy. Všetku zeleninu si zmiešame v miske, osolíme ju, okoreníme, pridáme zvyšok oleja a nasypeme na cesto. Rozhabarkujeme si vajcia, pridáme mlieko a zeleninu zalejeme. Prevísajúce okraje cesta preložíme cez zeleninu a pečieme pri 180 °C približne 50 minút.

ENERGETICKÁ A VÝŽIVOVÁ HODNOTA 1 PORCIE: 451 kcal/1 887 kJ, bielkoviny 11 g, tuky 28,5 g

01 - Modified: 2007-11-01 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Čo ponúkajú poisťovne
01 - Modified: 2024-01-23 14:01:06 - Feat.: - Title: Melón pomáha obličkám 02 - Modified: 2023-06-19 19:29:56 - Feat.: - Title: TIP na zdravé jedlo. Šalát s tuniakom a prepeličími vajíčkami 03 - Modified: 2023-05-31 14:53:12 - Feat.: - Title: Bez úpravy stravy liečba diabetikov zlyháva 04 - Modified: 2023-05-10 08:23:01 - Feat.: - Title: Pečená zelenina s plesnivým syrom 05 - Modified: 2023-04-16 07:06:27 - Feat.: - Title: Zabudnutá HŔSTKOVÁ zeleninová polievka. Je zdravá, plná bielkovín a vitamínov
menuLevel = 2, menuRoute = dia/recepty, menuAlias = recepty, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
18. apríl 2024 05:18