StoryEditor

Hruškové rezy

15.10.2014, 00:55
Autor:
(dia)(dia)
Nedokážete sa vzdať sladkého? Vyskúšajte recept diétnej sestry Márie Štefákovej.

(30 porcií)

 

SUROVINY:
400 g lístkového cesta
10 hrušiek
2 vajcia
šťava z 1 citróna (50 ml)
200 ml kyslej smotany
prášková stévia – množstvo podľa sladkej chuti hrušiek
1 vanilka
mletá škorica (na špic noža)
 
POSTUP: Lístkové cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť rozvaľkáme na tenko na silikónovej podložke a potom ho premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie. Umyté hrušky očistíme, pokrájame na tenké plátky, pokvapkáme ich citrónovou šťavou a rozložíme na cesto. Vajcia vymiešame so stéviou do peny, pridáme kyslú smotanu, vanilku, škoricu a zalejeme hrušky krémom. Prikryjeme druhou časťou cesta, ktoré sme rozvaľkali rovnako ako prvú časť. Vrch popicháme vidličkou a pečieme v predhriatej rúre asi pol hodinu pri teplote 200 °C. Po vychladnutí pokrájame na veľkosť porcie tak, aby 1 porcia zodpovedala 1 SJ.
 
Energetická a výživová hodnota celej dávky: 2624 kcal / 10967 kJ, 38,8 g bielkovín, 145,8 g tukov, 30 SJ

Energetická a výživová hodnota 1 porcie: 87 kcal / 365 kJ, 1,3 g bielkovín, 4,9 g tukov 

01 - Modified: 2006-11-15 16:32:04 - Feat.: 0 - Title: Fabriky stáli obec Kechnec stámilióny
01 - Modified: 2023-06-19 19:29:56 - Feat.: - Title: TIP na zdravé jedlo. Šalát s tuniakom a prepeličími vajíčkami 02 - Modified: 2023-05-31 14:53:12 - Feat.: - Title: Bez úpravy stravy liečba diabetikov zlyháva 03 - Modified: 2023-04-16 07:06:27 - Feat.: - Title: Zabudnutá HŔSTKOVÁ zeleninová polievka. Je zdravá, plná bielkovín a vitamínov 04 - Modified: 2023-04-12 07:00:00 - Feat.: - Title: Dôležité sú sacharidy v jedle. Ako ich počítať? 05 - Modified: 2023-02-20 15:35:36 - Feat.: - Title: Polievka z pečenej papriky a paradajok
menuLevel = 2, menuRoute = dia/recepty, menuAlias = recepty, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
24. november 2024 14:09