4 porcia
SUROVINY:
500 g zeleného hrášku
50 g nasekanej čerstvej mäty
60 g cibule (1 stredne veľká)
1 kocka zeleninového bujónu (bez glutamanu)
soľ
1 PL panenského oleja (cca 10 g)
150 g bieleho gréckeho jogurtu
POSTUP: Nadrobno nakrájanú cibuľku restujeme na oleji. Pridáme vylúpaný hrášok, premiešame, aby sa obalil v oleji. Chvíľu restujeme, pridáme lístky čerstvej mäty, zeleninový bujón a zalejeme vriacou vodou. Osolíme a varíme 5 - 7 minút. Následne rozmixujeme do hladka. Pridáme biely jogurt, premiešame a odstavíme.
ENERGETICKÁ A VÝŽIVOVÁ HODNOTA CELEJ DÁVKY:
kcal 103/kJ 431
5,5 g bielkovín
5,2 g tukov