Ideálny ľahký obed.
4 porcia
SUROVINY:
500 g zeleného hrášku
50 g nasekanej čerstvej mäty
60 g cibule (1 stredne veľká)
1 kocka zeleninového bujónu (bez glutamanu)
soľ
1 PL panenského oleja (cca 10 g)
150 g bieleho gréckeho jogurtu
POSTUP: Nadrobno nakrájanú cibuľku restujeme na oleji. Pridáme vylúpaný hrášok, premiešame, aby sa obalil v oleji. Chvíľu restujeme, pridáme lístky čerstvej mäty, zeleninový bujón a zalejeme vriacou vodou. Osolíme a varíme 5 - 7 minút. Následne rozmixujeme do hladka. Pridáme biely jogurt, premiešame a odstavíme.
ENERGETICKÁ A VÝŽIVOVÁ HODNOTA CELEJ DÁVKY:
kcal 103/kJ 431
5,5 g bielkovín
5,2 g tukov
01 - Modified: 2007-09-25 08:34:00 - Feat.: 0 - Title: MH s veternými a slnečnými elektrárňami veľmi nepočíta
01 - Modified: 2023-06-19 19:29:56 - Feat.: - Title: TIP na zdravé jedlo. Šalát s tuniakom a prepeličími vajíčkami
02 - Modified: 2023-05-31 14:53:12 - Feat.: - Title: Bez úpravy stravy liečba diabetikov zlyháva
03 - Modified: 2023-04-16 07:06:27 - Feat.: - Title: Zabudnutá HŔSTKOVÁ zeleninová polievka. Je zdravá, plná bielkovín a vitamínov
04 - Modified: 2023-04-12 07:00:00 - Feat.: - Title: Dôležité sú sacharidy v jedle. Ako ich počítať?
05 - Modified: 2023-02-20 15:35:36 - Feat.: - Title: Polievka z pečenej papriky a paradajok