(4 porcie)
<1 SJ
Suroviny:
400 g jahňacieho mäsa bez kosti
soľ
4 strúčiky cesnaku
2 PL suchého bieleho vína,
1 PL horčice
mleté korenie
40 g oleja
Dressing:
2 biele jogurty
1 KL medu
soľ
mleté korenie
šťava z 1 citróna
Postup: Soľ, prelisovaný cesnak, víno, horčicu a korenie spolu vymiešame. Umyté a odblanené mäso pokrájame na 8 tenkých plátkov, mierne naklepeme a vložíme do pripravenej marinády na 4 až 5 hodín. Po odležaní mäso z marinády vyberieme, necháme odkvapkať, prudko opečieme na oleji z oboch strán, podlejeme malým množstvom vody a na miernom ohni dusíme do mäkka za občasného obracania a podľa potreby dolievame vodu. Napokon pokrievku odkryjeme a mäso krátko zapečieme do ružova. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi a mäso prelejeme dressingom. Ten si pripravíme tak, že všetky suroviny zmiešame, podľa chuti okoreníme a okyslíme citrónovou šťavou.
Energetická a výživová hodnota 1 porcie: 309 kcal/ 1291 kJ, 22,2 g bielkovín, 20,5 g tukov