StoryEditor

Pripravte si túto delikatesu: Jahňacie medailóniky s jogurtovým dressingom

12.03.2015, 23:50
Autor:
(dia)(dia)
Jedna porcia má menej ako jednu sacharidovú jednotku.

(4 porcie)

 

<1 SJ

 

Suroviny:

400 g jahňacieho mäsa bez kosti

soľ

4 strúčiky cesnaku

2 PL suchého bieleho vína,

1 PL horčice

mleté korenie

40 g oleja

Dressing:

2 biele jogurty

1 KL medu

soľ

mleté korenie

šťava z 1 citróna

 

Postup: Soľ, prelisovaný cesnak, víno, horčicu a korenie spolu vymiešame. Umyté a odblanené mäso pokrájame na 8 tenkých plátkov, mierne naklepeme a vložíme do pripravenej marinády na 4 až 5 hodín. Po odležaní mäso z marinády vyberieme, necháme odkvapkať, prudko opečieme na oleji  z oboch strán, podlejeme malým množstvom vody a na miernom ohni dusíme do mäkka za občasného obracania a podľa potreby dolievame vodu. Napokon pokrievku odkryjeme a mäso krátko zapečieme do ružova. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi a mäso prelejeme dressingom. Ten si pripravíme tak, že všetky suroviny zmiešame, podľa chuti okoreníme a okyslíme citrónovou šťavou.

 

Energetická a výživová hodnota 1 porcie: 309 kcal/ 1291 kJ, 22,2 g bielkovín, 20,5 g tukov 

01 - Modified: 2007-04-04 12:03:23 - Feat.: 0 - Title: Rozhodca Marušin vysvetľuje okolnosti uznania druhého gólu
01 - Modified: 2023-06-19 19:29:56 - Feat.: - Title: TIP na zdravé jedlo. Šalát s tuniakom a prepeličími vajíčkami 02 - Modified: 2023-05-31 14:53:12 - Feat.: - Title: Bez úpravy stravy liečba diabetikov zlyháva 03 - Modified: 2023-04-16 07:06:27 - Feat.: - Title: Zabudnutá HŔSTKOVÁ zeleninová polievka. Je zdravá, plná bielkovín a vitamínov 04 - Modified: 2023-04-12 07:00:00 - Feat.: - Title: Dôležité sú sacharidy v jedle. Ako ich počítať? 05 - Modified: 2023-02-20 15:35:36 - Feat.: - Title: Polievka z pečenej papriky a paradajok
menuLevel = 2, menuRoute = dia/recepty, menuAlias = recepty, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
25. apríl 2024 22:22