4 PORCIE:
(1 porcia = 1SJ)
SUROVINY:
440 g srnčieho mäsa zo stehna
soľ
vajce
2 PL hladnej múky
3 PL strúhanky (cca 25 g)
20 g masla
1 väčšia cibuľa
POSTUP: Z mäsa nakrájame 4 rezne, mierne naklepeme, osolíme a obložíme na plátky nakrájanou cibuľou. Necháme odležať 2 až 3 hodiny v chlade. Potom rezne vyberieme z chladničky a obalíme ich zľahka v hladkej múke, vo vyšľahanom vajci a v strúhanke. Takto pripravené grilujeme z každej strany 5 minút. Nakoniec potrieme roztopeným maslom. Pri servírovaní môžeme rezeň ozdobiť mladým lístkom rozmarínu. Podávame s varenými zemiakmi alebo s chlebom a so šalátom.
ENERGETICKÁ A VÝŽIVOVÁ HODNOTA 1 PORCIE: 226 kcal/945 kJ 27,4 g bielkovín 7,3 g tukov