StoryEditor

Jemná nátierka z kuracích pečienok s orechmi vás dostane

14.05.2015, 00:15
Autor:
(dia)(dia)
Výborná pochúťka

(4 porcie)

 

Suroviny:

250 g kuracích pečienok

1 PL oleja

2 PL masla

1 menšia cibuľa

strúčik cesnaku

40 ml kyslej smotany

mleté korenie

soľ

40 g orechov


Postup: Pečienky umyjeme, očistíme a nakrájame nadrobno. Očistenú cibuľu pokrájame a na lyžici oleja speníme. Pridáme pečienku a udusíme do mäkka (asi 7 - 8 minút). Nesolíme. Necháme vychladnúť, pridáme za lyžicu masla, smotanu, dochutíme korením a soľou. Vymiešame na nátierku. Orechy posekáme nadrobno a zamiešame do nátierky. Dáme do misky a zalejeme lyžicou rozpusteného masla. Necháme stuhnúť prikryté alobalom jeden deň v chladničke. Podávame na celozrnnom chlebe so zelenou paprikou.

Energetická a výživová hodnota 1 porcie: 229 kcal/957 kJ, 14,7 g bielkovín, 17,2 g tukov, < 0,5 SJ

01 - Modified: 2007-05-29 12:04:00 - Feat.: 0 - Title: MŽP: Chýbajú peniaze na plnenie záväzkov voči EÚ
01 - Modified: 2023-06-19 19:29:56 - Feat.: - Title: TIP na zdravé jedlo. Šalát s tuniakom a prepeličími vajíčkami 02 - Modified: 2023-05-31 14:53:12 - Feat.: - Title: Bez úpravy stravy liečba diabetikov zlyháva 03 - Modified: 2023-04-16 07:06:27 - Feat.: - Title: Zabudnutá HŔSTKOVÁ zeleninová polievka. Je zdravá, plná bielkovín a vitamínov 04 - Modified: 2023-04-12 07:00:00 - Feat.: - Title: Dôležité sú sacharidy v jedle. Ako ich počítať? 05 - Modified: 2023-02-20 15:35:36 - Feat.: - Title: Polievka z pečenej papriky a paradajok
menuLevel = 2, menuRoute = dia/co-na-tanier, menuAlias = co-na-tanier, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
24. apríl 2024 15:46