StoryEditor

Uvarte si žihľavovú polievku - zbaví vás toxínov

07.05.2015, 00:05
Autor:
(dia)(dia)
Žihľava - liečivá bylina overená časom.

(4 porcie)

 

1 SJ

 

Suroviny:

2 hrste jarnej žihľavy (zvršky)

4 strúčky cesnaku

polovica póru

1 feferónka (nemusí byť)

1 mladá mrkva

1 červená paprika

soľ

2 PL oleja

mleté čierne korenie

80 g paradajkového pretlaku

4 PL uvarenej alebo udusenej ryže

 

Postup: Lístky žihľavy umyjeme, necháme odkvapkať a pokrájame ich na tenké rezance. Prelejeme na sitku horúcou vodou, aby sa žihľava sparila. Pripravíme si do hrnca vodu na 4 porcie polievky a do vriacej vody pridáme nakrájanú žihľavu, strúčky cesnaku, umytú feferónku a mrkvu pokrájanú na kolieska. Polievku mierne osolíme a pridáme na špic noža mleté korenie. Pór umyjeme, pokrájame nadrobno, speníme na oleji a pridáme paradajkový pretlak. Krátko opražíme. Pridáme do polievky spolu s umytou, očistenou a na štvrtiny rozkrojenou paprikou a varíme asi 15 minút. Udusenú ryžu pridáme do polievky a ešte krátko povaríme. Pred podávaním feferónku a cesnak vyberieme.


Energetická a výživová hodnota 1 porcie: 125 kcal/ 522 kJ, 3,9 g bielkovín, 5,7 g tukov

01 - Modified: 2007-05-25 06:13:00 - Feat.: 0 - Title: Novým gernerálnym riaditeľom SOFTIPu je Ing. Jan Kubát
01 - Modified: 2025-05-05 13:03:12 - Feat.: - Title: Najlepšia pikantná šošovicová polievka 02 - Modified: 2024-08-08 11:30:03 - Feat.: - Title: TIP na chutnú a zdravú polievku: Zeleninová s cícerom
menuLevel = 2, menuRoute = dia/co-na-tanier, menuAlias = co-na-tanier, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
20. máj 2025 13:47