StoryEditor

Uvarte si žihľavovú polievku - zbaví vás toxínov

07.05.2015, 00:05
Autor:
(dia)(dia)
Žihľava - liečivá bylina overená časom.

(4 porcie)

 

1 SJ

 

Suroviny:

2 hrste jarnej žihľavy (zvršky)

4 strúčky cesnaku

polovica póru

1 feferónka (nemusí byť)

1 mladá mrkva

1 červená paprika

soľ

2 PL oleja

mleté čierne korenie

80 g paradajkového pretlaku

4 PL uvarenej alebo udusenej ryže

 

Postup: Lístky žihľavy umyjeme, necháme odkvapkať a pokrájame ich na tenké rezance. Prelejeme na sitku horúcou vodou, aby sa žihľava sparila. Pripravíme si do hrnca vodu na 4 porcie polievky a do vriacej vody pridáme nakrájanú žihľavu, strúčky cesnaku, umytú feferónku a mrkvu pokrájanú na kolieska. Polievku mierne osolíme a pridáme na špic noža mleté korenie. Pór umyjeme, pokrájame nadrobno, speníme na oleji a pridáme paradajkový pretlak. Krátko opražíme. Pridáme do polievky spolu s umytou, očistenou a na štvrtiny rozkrojenou paprikou a varíme asi 15 minút. Udusenú ryžu pridáme do polievky a ešte krátko povaríme. Pred podávaním feferónku a cesnak vyberieme.


Energetická a výživová hodnota 1 porcie: 125 kcal/ 522 kJ, 3,9 g bielkovín, 5,7 g tukov

01 - Modified: 2007-05-25 06:13:00 - Feat.: 0 - Title: Novým gernerálnym riaditeľom SOFTIPu je Ing. Jan Kubát
01 - Modified: 2024-08-08 11:30:03 - Feat.: - Title: TIP na chutnú a zdravú polievku: Zeleninová s cícerom 02 - Modified: 2023-06-19 19:29:56 - Feat.: - Title: TIP na zdravé jedlo. Šalát s tuniakom a prepeličími vajíčkami 03 - Modified: 2023-04-16 07:06:27 - Feat.: - Title: Zabudnutá HŔSTKOVÁ zeleninová polievka. Je zdravá, plná bielkovín a vitamínov 04 - Modified: 2023-02-20 15:35:36 - Feat.: - Title: Polievka z pečenej papriky a paradajok 05 - Modified: 2022-12-20 15:00:00 - Feat.: - Title: Na zimné večery: Mrkvovo-paštrnáková polievka
menuLevel = 2, menuRoute = dia/co-na-tanier, menuAlias = co-na-tanier, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
21. november 2024 13:07