(4 porcie)
Suroviny:
160 g cíceru
1 stredne veľký zemiak
150 g póru
za lyžicu oleja
1 kocka zeleninového bujónu
1 strúčik cesnaku
1,5 l vody
mleté korenie, karí korenie,
pažítka na ozdobu
Postup: Cícer si jeden večer vopred namočíme do studenej vody. Ráno vodu zlejeme, cícer zalejeme čistou vodou a varíme bez soli asi hodinu. Potom vodu znovu zlejeme. Pór pokrájame nadrobno a speníme na oleji aj s prelisovaným cesnakom. Pridáme vodu (cca 1,5 l), očistený a nadrobno pokrájaný zemiak, uvarený cícer a zeleninový bujón. Necháme zovrieť a varíme asi 20-25 min. Dochutíme mletým čierny korením a karí korením. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom a posypeme pokrájanou pažítkou. Môžeme podávať s chlebom (20 g/1 SJ).
Energetická a výživová hodnota 1 porcie: 44 kcal, 184 kJ, 2,85 g B, 0,4 g T, 1 SJ