StoryEditor

Z topinamburov si môžete uvariť aj zeleninový guláš

09.06.2015, 00:47
Autor:
(dia)(dia)
Pochutnajte si na skvelom jedle.

(4 porcie)

 

Suroviny:

500 g očistených topinambur (7,5 SJ),

100 g mrkvy (1 SJ),

100 g mladého zeleru (0 SJ),

100 g šampiňónov (0 SJ),

1-2 cibuľky (50 –100 g/0 SJ),

2 paradajky (100 g/0 SJ),

2 papriky 100g (0 SJ),

zeleninový vývar,

petržlenová vňať,

1 mladý kaleráb (150g/0 SJ),

1 lyžica oleja (10 g/0 SJ),

mleté čierne korenie, soľ,

mletá červená paprika,

rascu, 1 strúčik cesnaku.

 

Postup: Zeleninu umyjeme, očistíme a pokrájame na rovnaké kocky. Paradajky pokrájame na štvrtinky a šampiňóny po umytí a zbavení vrchnej šupky prepolíme alebo rozštvrtíme (podľa veľkosti). Cibuľku pokrájame najemno a speníme ju na oleji spolu s rozotreným cesnakom a rascou. Odstavíme z plameňa, pridáme červenú papriku, zamiešame, zalejeme vývarom a pridáme všetku pripravenú zeleninu a topinambury. Dochutíme soľou a korením. Uvaríme do mäkka, ale nerozvaríme. Do hotového gulášu nakoniec pridáme najemno pokrájanú petržlenovú vňať.

Podávame ako hlavný chod s kúskom celozrnného chleba (25g /1 SJ).

 

Energetická a výživová hodnota 1 porcie: 182 kcal, 760 kJ, 5,2 g B, 3,3 g T, 2 SJ

01 - Modified: 2007-06-19 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Neúspešná lúpež v Paríži
01 - Modified: 2023-06-19 19:29:56 - Feat.: - Title: TIP na zdravé jedlo. Šalát s tuniakom a prepeličími vajíčkami 02 - Modified: 2023-04-16 07:06:27 - Feat.: - Title: Zabudnutá HŔSTKOVÁ zeleninová polievka. Je zdravá, plná bielkovín a vitamínov 03 - Modified: 2023-02-20 15:35:36 - Feat.: - Title: Polievka z pečenej papriky a paradajok 04 - Modified: 2022-07-12 12:19:13 - Feat.: - Title: POCHUTNAJTE SI! Slaný koláč s vajíčkami a pórom 05 - Modified: 2015-12-22 07:55:58 - Feat.: - Title: Inšpirujte sa receptami na sladké vianočné pečivo s náhradným sladidlom
menuLevel = 2, menuRoute = dia/recepty, menuAlias = recepty, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
21. november 2024 21:50