StoryEditor

Neúspešná lúpež v Paríži

20.06.2007, 00:00
Autor:
ČTKČTK

Šesť ľudí zajali včera dvaja zlodeji pri prepadnutí banky na juhu Paríža. Po niekoľkých hodinách však všetkých rukojemníkov oslobodili a násilníkov zatkli.
Zlodeji prišli podľa policajných informácií na skútri a s pištoľou v ruke vtrhli do pobočky banky Crédit Lyonnais neďaleko letiska Orly. Ako rukojemníkov si vzali štyroch pracovníkov banky a dvoch klientov po tom, čo sa jednému zo zamestnancov podarilo pri prepadnutí z banky ujsť a privolať políciu.
Špeciálne zásahové komando budovu banky obkľúčilo a so zločincami vyjednávalo. Po niekoľkých hodinách prepustili násilníci postupne štyroch rukojemníkov. Potom špeciálne komando vtrhlo do budovy. Podľa svedkov nezazneli žiadne výstrely a policajti vyšli s dvoma mužmi s bundami cez hlavu a zvyšnými dvoma rukojemníkmi.
Zlodeji najskôr žiadali peniaze a voľný odchod. Nakoniec sľúbili, že sa vzdajú pod jedinou podmienkou -- aby verejnosť nevidela ich tváre. Incident sa odohral bez akéhokoľvek ublíženia na zdraví. "Profesionalita členov zásahovej jednotky umožnila, že rukojemníci sa dostali na slobodu a útočníci boli zatknutí pomocou vyjednávania, bez zranení a násilia," povedal predstaviteľ parížskej radnice Bernard Tomasini.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
20. apríl 2024 09:19