Na poriadnu hubovú sezónu to zatiaľ vôbec nevyzerá, ale keď budete mať šťastie, možno niečo nazbierate a budete si môcť pripraviť výborné jedlo.
(4 porcie)
Suroviny:
800 g čerstvých húb,
2 strúčiky cesnaku,
ocot,
olej,
3 cibule,
soľ,
petržlenovú vňať
Postup:
Očistené umyté huby, cibuľu a cesnak nakrájame. Na menšej panvici na rozpálenom oleji speníme cibuľu, prileje vodu a trošku octu, aby bola zelenina zaliata a necháme pol hodiny dusiť. V druhom hrnci zohrejeme olej, pridáme huby, osolíme, okoreníme a udusíme domäkka. Päť minút pred dokončením pridáme cesnak, zalejeme cibuľovou omáčkou a necháme prevrieť. Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s tmavým chlebom.
Energetická a biologická hodnota 1 porcie: 625,5 kJ, 149 kcal, 4,7 g B, 10,5 g T, 10,6 g S
01 - Modified: 2007-10-07 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Zajac: Nemocnice nevedú riadne účtovníctvo
01 - Modified: 2023-06-19 19:29:56 - Feat.: - Title: TIP na zdravé jedlo. Šalát s tuniakom a prepeličími vajíčkami
02 - Modified: 2023-04-16 07:06:27 - Feat.: - Title: Zabudnutá HŔSTKOVÁ zeleninová polievka. Je zdravá, plná bielkovín a vitamínov
03 - Modified: 2023-02-20 15:35:36 - Feat.: - Title: Polievka z pečenej papriky a paradajok
04 - Modified: 2022-07-12 12:19:13 - Feat.: - Title: POCHUTNAJTE SI! Slaný koláč s vajíčkami a pórom
05 - Modified: 2015-12-22 07:55:58 - Feat.: - Title: Inšpirujte sa receptami na sladké vianočné pečivo s náhradným sladidlom