StoryEditor

Pripravte si kaleráb aj ako hlavné jedlo

26.05.2015, 00:01
Autor:
(dia)(dia)
Kaleráb plnený mäsovou plnkou

(4 porcie)

 

1,5 SJ

 

Suroviny:

8 mladých kalerábov

40 g oleja

1 stredne veľká cibuľa

250 g chudého bravčového mäsa

Soľ

petržlenová vňať

čierne mleté korenie

vajce

4 PL udusenej ryže

 

Postup: Mladé kaleráby očistíme a vršky odkrojíme. Vnútro kalerábov vydlabeme tak, aby steny ostali asi pol centimetra hrubé. Otvor v kalerábe naplníme plnkou. Prikryjeme odkrojeným vrškom kalerábu, ktorý potrieme z vnútornej stravy bielkom. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a poukladáme na ňu naplnené kaleráby. Podlejeme trochu vodou, pridáme posekané vnútro z kalerábov a pod pokrievkou udusíme spolu domäkka. Kaleráby vyberieme a šťavu prepasírujeme a podľa chuti dosolíme. Môžeme ich podávať aj k omáčkam.

Plnka: Mäso pomelieme, mierne osolíme, pridáme ryžu, vajce, koreniny a dôkladne premiešame.  Zmesou naplníme kaleráby. 

 

Energetická a výživová hodnota 1 porcie: 311 kcal/1300 kJ, 17,1 g bielkovín, 21,4 g tukov

01 - Modified: 2007-06-09 06:32:00 - Feat.: 0 - Title: Minister školstva nezverejní mená "lietajúcich profesorov"
01 - Modified: 2023-06-19 19:29:56 - Feat.: - Title: TIP na zdravé jedlo. Šalát s tuniakom a prepeličími vajíčkami 02 - Modified: 2023-04-16 07:06:27 - Feat.: - Title: Zabudnutá HŔSTKOVÁ zeleninová polievka. Je zdravá, plná bielkovín a vitamínov 03 - Modified: 2023-02-20 15:35:36 - Feat.: - Title: Polievka z pečenej papriky a paradajok 04 - Modified: 2022-07-12 12:19:13 - Feat.: - Title: POCHUTNAJTE SI! Slaný koláč s vajíčkami a pórom 05 - Modified: 2015-12-22 07:55:58 - Feat.: - Title: Inšpirujte sa receptami na sladké vianočné pečivo s náhradným sladidlom
menuLevel = 2, menuRoute = dia/recepty, menuAlias = recepty, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
25. apríl 2024 22:32