(4 porcie)
1,5 SJ
Suroviny:
8 mladých kalerábov
40 g oleja
1 stredne veľká cibuľa
250 g chudého bravčového mäsa
Soľ
petržlenová vňať
čierne mleté korenie
vajce
4 PL udusenej ryže
Postup: Mladé kaleráby očistíme a vršky odkrojíme. Vnútro kalerábov vydlabeme tak, aby steny ostali asi pol centimetra hrubé. Otvor v kalerábe naplníme plnkou. Prikryjeme odkrojeným vrškom kalerábu, ktorý potrieme z vnútornej stravy bielkom. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a poukladáme na ňu naplnené kaleráby. Podlejeme trochu vodou, pridáme posekané vnútro z kalerábov a pod pokrievkou udusíme spolu domäkka. Kaleráby vyberieme a šťavu prepasírujeme a podľa chuti dosolíme. Môžeme ich podávať aj k omáčkam.
Plnka: Mäso pomelieme, mierne osolíme, pridáme ryžu, vajce, koreniny a dôkladne premiešame. Zmesou naplníme kaleráby.
Energetická a výživová hodnota 1 porcie: 311 kcal/1300 kJ, 17,1 g bielkovín, 21,4 g tukov