StoryEditor

Minister školstva nezverejní mená "lietajúcich profesorov"

09.06.2007, 08:32
Autor:
TASRTASR

Minister školstva Ján Mikolaj odmietol zverejniť register garantov obsahujúci aj mená tých, ktorí garantujú viacero študijných programov na vysokých školách.

"Nikdy sme nepovedali, že budeme zverejňovať mená garantov," povedal Mikolaj. Dodal, že ministerstvo dalo všetkým rektorom sporné mená, aby si sami situáciu vyriešili. Následné personálne zmeny v garantoch študijných programov posúdi Akreditačná komisia.

Ako povedal Mikolaj, register "lietajúcich profesorov" doteraz nie je definovaný v zákone, upraví ho až novela zákona o vysokých školách schvaľovaná v súčasnosti. "Mená nie sú protizákonné. To nie je v rozpore so zákonom. Až teraz v novele - až teraz to bude protizákonné," uzavrel Mikolaj.

Ministerstvo školstva pracuje na registri garantov jednotlivých študijných programov už niekoľko mesiacov, kontrolovali ich aj samotné vysoké školy.

V súčasnosti môže byť garantom profesor, v prípade bakalárskeho štúdia docent. Nemôžu však pôsobiť ako garant študijných programov na viacerých školách alebo na viacerých fakultách jednej vysokej školy.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 13:41