Suroviny na 4 porcie:
150 g červenej šošovice
150 g petržlenu alebo paštrnáku
100 g zeleru
100 g mrkvy
30 g cibule
5 g cesnaku
15 g panenského olivového oleja
kurkuma
sušená bazalka
pálivá paprička
morská riasa
nerafinovaná soľ
POSTUP
1. Premytú šošovicu zalejeme vriacou vodou a uvaríme s kúskom morskej riasy a so sušenou bazalkou do mäkka.
2. Na olivovom oleji restujeme nakrájanú cibuľu, zeler, mrkvu, petržlen a cesnak.
3. Zalejeme vriacou vodou cca 1 cm nad zeleninu, osolíme, ochutíme kurkumou, prípadne pálivou papričkou. Uvaríme do mäkka.
4. Šošovicu zlejeme a spolu s morskou riasou pridáme k zelenine. Varíme 5 minút a následne zľahka premixujeme, aby sa čiastočne zachovala textúra.
Energetická a výživová hodnota 1 porcie:
205 kcal/ 858 kJ, 10,7 g bielkovín, 4,2 g tukov, cca 2,5 SJ