3 porcie
7 SJ
Suroviny: 250 g kukuričných cestovín
cca 3 PL panenského olivového oleja
300 g cherry rajčín
100 g mladučkých hrachových strukov
čierne olivy (kalamata)
kapary (v slano-kyslom náleve)
čerstvé oregano
nerafinovaná soľ (morská, himalájska, čierna)
Postup: Dáme zovrieť vodu na cestoviny. Umyjeme rajčiny a hrachové struky, necháme ich osušiť. Rajčiny prekrojíme na polovicu, na panvici rozpálime 2 PL olivového oleja a vhodíme do neho nakrájané rajčiny. Sprudka restujeme cca 2 - 3 minúty, alebo kým šupka nechytí zlatistú farbua odstavíme. V inom hrnci naparíme hrachové struky, cca 3 minúty (prípadne do mäkkosti, aká vám vyhovuje). Sparené struky ihneď vyberieme a ponoríme ich do ľadovej vody, aby nestratili sýtu zelenú
farbu. Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode, aby boli al dente (na skus). Primiešame ich do panvice s rajčinami, pridáme struky, pár olív, kapary, ochutíme soľou a čerstvo nasekaným oreganom. Pred podávaním každú porciu pošpliechame olivovým olejom a ihneď podávame. Kukuričné cestoviny možno nahradiť klasickými cestovinami z tvrdej pšenice.
Energetická a výživová hodnota 1 porcie: kcal 430/kJ/1797 bielkoviny 10,5 g, tuky 11,2 g