(4 porcie)
Suroviny:
600 g filé z tresky,
800 g zemiakov,
soľ,
120 g slaniny,
20 g rastlinného oleja,
2 ČL mletej papriky,
1 cibuľa,
200 g čakanky,
150 g kyslej smotany,
1 ČL citrónovej šťavy,
1 ČL postrúhaného chrenu
Postup:
V šupke uvarené, olúpané zemiaky necháme vychladnúť. Slaninu pokrájame na tenké rezance, rozškvaríme na troške oleja a vyberieme. Na tomto výpeku opečieme zemiaky zo všetkých strán, posypeme paprikou, odstavíme a uchováme ich v teple. Nadrobno pokrájanú cibuľu opečieme na oleji do sklovita. Očistenú, umytú, osušenú čakanku pokrájame na rezance. Umyté, osušené filé spolu s čakankou vložíme na cibuľu, krátko ohrejeme, zmiešame so zemiakmi, slaninou a okoreníme čiernym mletým korením. Smotanu dochutíme soľou, čiernym korením, citrónovou šťavou a zmiešame s chrenom. Posypeme mletou červenou paprikou a podávame k zemiakom.
Energetická a biologická hodnota 1 porcie: 2628 KJ, 628 kcal, 32 g B, 36,8 g T, 39,2 g S (3,9 SJ)