(16 porcií)
1,5 SJ
Suroviny:
6 vajec
50 g fruktózy
100 g oleja
100 ml horúcej vody
250 g polohrubej múky
1 puding – zlatý klas
1 PL kakaa
2 PL rumu,
pol prášku do pečiva
citrónová kôra
Postup: Žĺtka vymiešame so sladidlom, pridáme po častiach olej a horúcu vodu. Zmes šľaháme do zhustnutia. Múku zmiešame s pudingom, práškom do pečiva a spojíme s prvou zmesou. Potom cesto zľahčíme hustým snehom ušľahaným z bielkov a citrónovej kôry.
Z kakaa a rumu vymiešame kašičku, ktorú spojíme s časťou cesta. Do vymastenej a múkou vysypanej formy lejeme striedavo svetlé a tmavé cesto (kakaové). Pečieme na 180°C asi 30 minút. Ihlicou vyskúšame, či je cesto prepečené. Keď sa nalepí, vrch prikryjeme alobalom a dopečieme.
Po vychladení rozdelíme na 16 rovnakých kúskov.
Energetická a výživová hodnota 1 porcie: 158 kcal/660 kJ, 3,9 g bielkovín, 8,5 g tukov