(4 porcie)
Suroviny:
400 g rybieho filé (0 SJ)
20 g hladkej múky (1,3 SJ)
citrónová šťava
60 g paradajkového pretlaku (1,2 SJ)
20 g čerstvého masla alebo rastlinný tuk (0 SJ)
soľ
Postup: Mierne osolené a na porcie pokrájané filé pokvapkáme citrónovou šťavou. Každú porciu obalíme z jednej strany do múky, položíme na teflónovú panvičku, prudko nasucho opečieme, podlejeme malým množstvom vody alebo nemastným vývarom a pridáme paradajkový pretlak. Dusíme do mäkka. Nakoniec zjemníme lyžičkou čerstvého masla alebo rastlinného tuku a podľa potreby ešte dochutíme soľou. Podávame teplé s dusenou ryžou (45 g/1 SJ) alebo varenými zemiakmi (65 g/1 SJ).
Energetická a výživová hodnota 1 porcie: 144 kcal, 604 kJ, 20,2 g B, 4,7 g T, 0,5 SJ