StoryEditor

Pripravte si ovocné guľky trochu inak

19.11.2015, 23:55
Autor:
(dia)(dia)
Jedna porcia len cca 0,5 sacharidových jednotiek.

6 PORCIÍ:

cca 0,5 SJ

 

SUROVINY:
Na guľky:
250 g bieleho tofu (prípadne tvarohu)
250 g polohrubej múky – platí rovnica, koľko tofu, toľko múky

1 žĺtok

cca 1 dl obilného mlieka (prípadne kravského)
cca 20 g masla

1 PL práškového cukru
soľ

ovocie cca 400 g (slivky, marhule, jahody, černice)


Na posýpku:
(množstvo, pomery a suroviny si regulujeme podľa svojich chutí)
strúhanka z tmavého chleba (4 PL)

maslo (1 PL)

orechy (2 PL)

agávový sirup (cca 1 PL)

 

POSTUP: Tofu nastrúhame, prisypeme k nemu múku, pridáme žĺtok, štipku soli, cukor, tuhé maslo a v miske spracujeme rukami. Mlieko prilievame postupne. Cesto má držať pokope, nerozpadať sa, ale ani sa nelepiť. Ovocie umyjeme a nakrájame. Cesto si rozvaľkáme na pomúčenom papieri na pečenie, nakrájame podľa veľkosti ovocia a guľky zabalíme. Vkladáme do zovretej mierne osolenej vody a varíme (do 10 min) ešte krátku chvíľu po tom, čo vyplávajú na povrch.

 

ENERGETICKÁ A VÝŽIVOVÁ HODNOTA CELEJ DÁVKY: 291 kcal/1 215 kJ Bielkoviny 9,2 g Tuky 7,2 g

01 - Modified: 2007-11-12 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Do nákladov nemožno zahrnúť čokoľvek
01 - Modified: 2023-06-19 19:29:56 - Feat.: - Title: TIP na zdravé jedlo. Šalát s tuniakom a prepeličími vajíčkami 02 - Modified: 2023-04-16 07:06:27 - Feat.: - Title: Zabudnutá HŔSTKOVÁ zeleninová polievka. Je zdravá, plná bielkovín a vitamínov 03 - Modified: 2023-02-20 15:35:36 - Feat.: - Title: Polievka z pečenej papriky a paradajok 04 - Modified: 2022-07-12 12:19:13 - Feat.: - Title: POCHUTNAJTE SI! Slaný koláč s vajíčkami a pórom 05 - Modified: 2015-12-22 07:55:58 - Feat.: - Title: Inšpirujte sa receptami na sladké vianočné pečivo s náhradným sladidlom
menuLevel = 2, menuRoute = dia/recepty, menuAlias = recepty, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
21. november 2024 21:41