StoryEditor

Ovocné želé s agarom

03.07.2014, 00:50
Autor:
(dia)(dia)

(4 porcie)
 

Potrebujeme:

2 PL práškového agaru

2 šálky jablkovej šťavy

1 PL hrozienok

1 šálka rozmixovaného ovocia

1 ČL vanilkového cukru

škorica na špic noža

trochu šľahačky

1 ČL lyžička ríbezlí alebo malín

 

Postup: Agar namočíme do jablkovej šťavy, pridáme hrozienka a uvedieme do varu. Varíme za stáleho miešania asi 5 minút. Primiešame rozmixované ovocie a dochutíme vanilkou a škoricou. Nalejeme do 4 misiek a necháme vychladiť. Podávame ozdobené hviezdičkou šľahačky a kúskom drobného ovocia.

Poznámka: Agar je bohatým zdrojom železa.

 

Energetická a výživová hodnota 1 porcie: 83 kcal / 347 kJ, 0,2 g B, 0,1 g T, 2 SJ
 

01 - Modified: 2006-07-16 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Gramofón Juraja Vitéza
01 - Modified: 2025-06-13 08:36:49 - Feat.: - Title: TIP na super ľahký obed: Pečený losos s kelom
menuLevel = 2, menuRoute = dia/recepty, menuAlias = recepty, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
01. júl 2025 17:18