StoryEditor

Ovocné želé s agarom

03.07.2014, 00:50
Autor:
(dia)(dia)

(4 porcie)
 

Potrebujeme:

2 PL práškového agaru

2 šálky jablkovej šťavy

1 PL hrozienok

1 šálka rozmixovaného ovocia

1 ČL vanilkového cukru

škorica na špic noža

trochu šľahačky

1 ČL lyžička ríbezlí alebo malín

 

Postup: Agar namočíme do jablkovej šťavy, pridáme hrozienka a uvedieme do varu. Varíme za stáleho miešania asi 5 minút. Primiešame rozmixované ovocie a dochutíme vanilkou a škoricou. Nalejeme do 4 misiek a necháme vychladiť. Podávame ozdobené hviezdičkou šľahačky a kúskom drobného ovocia.

Poznámka: Agar je bohatým zdrojom železa.

 

Energetická a výživová hodnota 1 porcie: 83 kcal / 347 kJ, 0,2 g B, 0,1 g T, 2 SJ
 

01 - Modified: 2006-07-16 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Gramofón Juraja Vitéza
01 - Modified: 2024-01-23 14:01:06 - Feat.: - Title: Melón pomáha obličkám 02 - Modified: 2023-06-19 19:29:56 - Feat.: - Title: TIP na zdravé jedlo. Šalát s tuniakom a prepeličími vajíčkami 03 - Modified: 2023-05-15 10:46:01 - Feat.: - Title: Ovocie z Ďalekého východu: zlepšujú trávenie, imunitný systém, reguluje krvný tlak 04 - Modified: 2023-04-16 07:06:27 - Feat.: - Title: Zabudnutá HŔSTKOVÁ zeleninová polievka. Je zdravá, plná bielkovín a vitamínov 05 - Modified: 2023-02-20 15:35:36 - Feat.: - Title: Polievka z pečenej papriky a paradajok
menuLevel = 2, menuRoute = dia/recepty, menuAlias = recepty, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
20. apríl 2024 10:08