(25 kusov)
Suroviny:
200 g strúhaných mandlí alebo orechov
2 vaječné bielky
100 g náhradného sladidla v prášku s rovnakou sladkou chuťou ako cukor (sorbit)
štipka vanilkového cukru (na špic noža)
1 malá lyžička škorice
cca 25 g mandlí na posýpanie dosky
Postup: Z bielkov a sladidla ušľaháme tuhý sneh. Oddelíme polovicu snehu a necháme ho vychladnúť v chladničke (aby sneh zostal tuhý). Do druhej časti snehu primiešame škoricu a mandle. Pracovnú dosku posypeme postrúhanými mandľami a cesto premiesime. Prekryjeme mikroténovým vreckom, cez ktoré cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm. Vyberieme časť snehu z chladničky a potrieme ním cesto. Formičkou vykrajujeme hviezdičky a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Aby sa cesto nelepilo na formičku, pred každým vykrojením ju namočíme do studenej vody. Pečieme v nepredhriatej rúre pri teplote 150 °C asi 20 minút.
Energetická a výživová hodnota 1 hviezdičky: 63 kcal, 264 kJ, 2,15 g B, 4,9 g T, 0,25 SJ