SNÍMKA: Shutterstock
StoryEditor

Ako mi pomohla homeopatia

27.05.2024, 09:00

Mám osobnú skúsenosť s užívaním homeopatík, ktoré mi pomohli zlepšiť môj zdravotný stav veľmi rýchlo.

Volám sa Monika a som diabetička 1. typu. Aktuálne som nastavená na intenzifikovanú liečbu inzulínovou pumpou. Po maturite na Strednej zdravotníckej škole som začala pracovať na oddelení spoločných operačných sál v nemocnici v Nových Zámkoch ako inštrumentárka.

Bola to práca náročná nielen fyzicky, ale aj psychicky. Niekoľko týždňov som pociťovala intenzívny až neuhasiteľný smäd, permanentnú únavu a malátnosť, pričom som schudla niekoľko kilogramov. Z dôvodu veľkého smädu som pila veľa vody, čo bolo vyčerpávajúce najmä v noci. Ako zdravotník som tušila, že nie je všetko v poriadku. Z tohto dôvodu som požiadala kolegyňu v práci, aby mi odobrala krv na vyšetrenie. Po odbere ma kontaktovali priamo z laboratória s tým, že je nutná okamžitá konzultácia u diabetológa. Nasledovala hospitalizácia na metabolickej jednotke a kompletná zmena môjho života. Prácu inštrumentárky som už ďalej vykonávať nemohla. Na oddelení som neskôr pracovala ako dokumentačno-endoskopická sestra. Externe som študovala na Trnavskej univerzite na Fakulte zdravotníctva a sociálnej práce. V oblasti pomáhajúcich profesií pracujem celý svoj profesionálny život. Vo svojom voľnom čase sa venujem grafológii, cvičím jogu, zbieram bylinky a pozornosť venujem aj iným liečebným metódam, ako sú tie tradičné na dosiahnutie vyliečenia.

Verejnosť ju nepozná

Moja životná cesta ma priviedla k štúdiu homeopatie na Slovenskej akadémii klasickej homeopatie v Bratislave, ktorú som úspešne ukončila. V súčasnosti vykonávam svoju homeopatickú prax v Nových Zámkoch. Napriek tomu, že homeopatia je stará a odskúšaná niekoľko desiatok rokov (generácií), je ešte stále málo známa medzi laickou verejnosťou. Je to prírodná liečebná metóda zameraná na obnovenie zdravia a harmónie tela. V porovnaní s klasickou liečbou má homeopatia množstvo nesporných výhod. Jednou z nich je metóda regulačného ošetrenia, ktorá priamo nezasahuje do chémie tela a využíva len vlastné sily tela. Homeopatia je veľmi jemná a hlboko pôsobí na prirodzený obranný mechanizmus tela – inými slovami, nastoľuje samoliečbu. Výsledky liečby sú vynikajúce a dlhotrvajúce. Homeopatická liečba nemá žiadne nežiaduce účinky. Môže sa kombinovať s klasickou liečbou. Nezaťažuje organizmus v žiadnom smere, pôsobí priaznivo na fyzickej i psychickej úrovni.

Mám osobnú skúsenosť s užívaním homeopatík, ktoré mi pomohli zlepšiť môj zdravotný stav veľmi rýchlo. Spomeniem aspoň niekoľko z nich, ktoré som použila v súvislosti s cukrovkou.

Ako mi homeopatia pomohla

Na dovolenke v Bulharsku som mala tráviace ťažkosti, ktoré prišli akútne a náhle. Vracanie bolo veľmi úporné a vyčerpávajúce. Najintenzívnejšie to bolo v noci, bolo mi veľmi zima. Cítila som vnútorný nepokoj, najmä keď som videla hodnoty glykémie na obrazovke glukomera. Glykémia klesala a ja som nebola schopná udržať ju v prijateľnej norme, moje obavy o život narastali. Vtedy som užila homeopatikum Arsenicum album, ktoré mi do dvoch hodín prinieslo úľavu. Postupne som dokázala jesť, glykémia sa zvýšila a moja nálada sa zlepšila tiež.

Iným prípadom bola moja bolesť v lakťovom kĺbe, mala som tzv. tenisový lakeť, ktorý bol veľmi stuhnutý. Bolesť prichádzala pri každom pohybe a najmenšej námahe. Použila som homeopatikum Ruta graveolens, ktoré má afinitu ku kĺbom a zvlášť k šľachám a väzom. Vedela som, že výborne účinkuje na všetky možné typy nervových bolestí. Inak to nebolo ani u mňa. Moje ťažkosti sa zmiernili a po užití tretej dávky homeopatika som celkom zabudla, že som s lakťom nejaký problém mala.

Ako to už v zimnom období chodí, bolesť v krku, nádcha a kašeľ sa vyskytujú častejšie. Takéto bežné nachladnutie zdravý človek zvládne bez obmedzení. Keď sa však k tomu pridá únava, malátnosť, horúčka a bolesť kĺbov, dokáže nás to vyradiť z bežného života. Diabetici majú oslabenú imunitu, a tak infekčné ochorenie, ako je chrípka, môže pre nich predstavovať väčšie riziko. Organizmus je v strese a bráni sa hormónmi, ktoré zvyšujú hodnotu cukru v krvi. Rovnaké to bolo aj v mojom prípade. Mala som chrípku, pri ktorej bolo celé moje telo rozboľavené, a každým pohybom sa bolesti iba zhoršovali. Cítila som sucho v ústach a na celej pokožke. Túžila som po studených nápojoch a pila som ich nárazovo vo veľkých množstvách. Mala som silné bolesti hlavy a robila som si starosti o budúcnosť. Tento kľúčový príznak ma priviedol k homeopatiku Bryonia. Správne zvoleným homeopatikom sa mi podarilo vyliečiť chrípku.

 

Poskytuje úľavu

Homeopatia nám môže poskytnúť úľavu na začiatku ochorenia, ale aj počas rozvinutého štádia. Ako sa hovorí, zakázané ovocie chutí najlepšie, tak to platí aj u diabetikov pri konzumácii sladkostí. Na tento neduh mi pomohlo homeopatikum Sacharum officinale, ktoré je vyrobené zo šťavy z cukrovej trstiny. Pomáha mi zmierniť chuť na sladké. Zároveň mám viac energie, som vitálnejšia s množstvom nápadov.

Homeopatia používa rastlinné, minerálne a živočíšne látky, ktoré sú silne riedené a potenciované, aby stimulovali prirodzenú schopnosť tela liečiť sa. V literatúre sa uvádza niekoľko homeopatík, ktoré môžu byť účinné pri liečbe cukrovky, ak sa zvolí správny homeopatický liek, ktorý zodpovedá individuálnemu stavu pacienta posúdeného homeopatom. Spomeniem aspoň zopár z nich: Uranium nitricum, Syzygium jambolanum, Phosphorus, Phosphoric acid, Sacharum officinale, Lycopodium.

Verím, že sa mi podarilo inšpirovať všetkých diabetikov k tomu, že aj život s cukrovkou ako vernou spoločníčkou môže byť úžasný. Záleží na každom človeku, akou cestou sa rozhodne vykročiť. Ja to už viem, a preto chcem prostredníctvom homeopatie pomáhať nielen diabetikom, ale všetkým, ktorí o to prejavia záujem. Homeopatia je pre mňa čarovná.

 

 

Mgr. Monika Václavová

01 - Modified: 2024-08-08 11:47:50 - Feat.: 0 - Title: Cukrovka nie je len o inzulíne, pomáha pohyb aj úprava jedálnička 02 - Modified: 2024-03-26 12:48:46 - Feat.: 0 - Title: Komentár: Život je zmena, aj keď sa jej bojíme 03 - Modified: 2024-01-29 10:08:31 - Feat.: 0 - Title: Príbeh Petra: Zbavil som sa inzulínu aj liekov na cukrovku
01 - Modified: 2024-08-08 11:17:53 - Feat.: - Title: Bola mi diagnostikovaná tehotenská cukrovka. Aká je pravdepodobnosť, že mi neodznie po pôrode? 02 - Modified: 2024-05-17 11:00:16 - Feat.: - Title: ŠÚKL sťahuje z trhu šaržu lieku na cukrovku 2. typu. NEMÁTE HO? 03 - Modified: 2024-08-08 11:57:41 - Feat.: - Title: Ako často mám chodiť na kontrolu k diabetológovi? 04 - Modified: 2024-08-08 12:04:19 - Feat.: - Title: Význam vitamínov. Ktoré sú vhodné pre diabetika? 05 - Modified: 2024-08-08 11:53:10 - Feat.: - Title: Ako si mám udržať hladinu cukru v tých správnych normách, čo mám robiť?
menuLevel = 2, menuRoute = dia/info-pre-diabetikov, menuAlias = info-pre-diabetikov, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
15. september 2024 21:31