StoryEditor

Rizoto z naturálnej ryže s kuracím mäsom

24.10.2014, 00:05
Autor:
(dia)(dia)
Pokúste sa stravovať zdravo a namiesto bielej ryže vyskúšajte naturálnu.

(4 porcie)

 

Suroviny:

240 g naturálnej ryže

280 g kuracích pŕs bez kosti

2 lyžice oleja

stredne veľká cibuľa

250 g mrazenej zeleninovej zmesi

voda,

1 zeleninový bujón

lyžica kečupu

 

Postup: Naturálnu ryžu zalejeme vodou (na 1 diel ryže 2 diely vody), pridáme zeleninový bujón a dusíme, občas premiešame a podľa potreby dolejeme vodu, aby ryža bola mäkká.  Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľku, pridáme mrazenú zeleninu, po chvíli aj pokrájané mäso a spolu opečieme. Podlejeme vodou a podusíme pod pokrievkou na miernom ohni. Keď je mäso mäkké pridáme udusenú ryžu, premiešame, dochutíme jemne mletým korením a pri servírovaní porciu ozdobíme kečupom.

 

Energetická a výživová hodnota 1 porcie: 351 kcal, 1468 kJ,  21 g B, 7 g T, 5 SJ 

01 - Modified: 2006-11-26 20:36:23 - Feat.: 0 - Title: Ficove telefonáty
01 - Modified: 2023-06-19 19:29:56 - Feat.: - Title: TIP na zdravé jedlo. Šalát s tuniakom a prepeličími vajíčkami 02 - Modified: 2023-04-16 07:06:27 - Feat.: - Title: Zabudnutá HŔSTKOVÁ zeleninová polievka. Je zdravá, plná bielkovín a vitamínov 03 - Modified: 2023-02-20 15:35:36 - Feat.: - Title: Polievka z pečenej papriky a paradajok 04 - Modified: 2022-07-12 12:19:13 - Feat.: - Title: POCHUTNAJTE SI! Slaný koláč s vajíčkami a pórom 05 - Modified: 2015-12-22 07:55:58 - Feat.: - Title: Inšpirujte sa receptami na sladké vianočné pečivo s náhradným sladidlom
menuLevel = 2, menuRoute = dia/co-na-tanier, menuAlias = co-na-tanier, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
24. november 2024 08:00