06.11.2015, 00:39

Pripravte si chutné a zdravé jedlo - zapekanú sezónnu zeleninu

Podľa chutí pridajte svoju obľúbenú zeleninu.

Pripravte si chutné a zdravé jedlo - zapekanú sezónnu zeleninu
(6 PORCIÍ):

 

(4 SJ)

 

SUROVINY:
1 lístkové cesto (400 g)
1 baklažán (cca 180 g)
2 mladé cukety
(cca 600 g)
4 papriky (cca 250 g)
500 g paradajok
4 vajcia

150 ml mlieka
4 PL panenského
olivového oleja (40 g)
stredomorské korenie
(oregano, bazalka,
tymian)
nerafinovaná soľ
(napr. himalájska)

 

POSTUP: Zeleninu očistíme a nakrájame na kocky veľkosti 2 cm. Zapekaciu misu alebo malý plech pofŕkame olejom, rozotrieme ho a položíme naň rozvaľkané cesto tak, aby kraje minimálne prevísali cez okraje misy. Všetku zeleninu si zmiešame v miske, osolíme ju, okoreníme, pridáme zvyšok oleja a nasypeme na cesto. Rozhabarkujeme si vajcia, pridáme mlieko a zeleninu zalejeme. Prevísajúce okraje cesta preložíme cez zeleninu a pečieme pri 180 °C približne 50 minút.

ENERGETICKÁ A VÝŽIVOVÁ HODNOTA 1 PORCIE: 451 kcal/1 887 kJ, bielkoviny 11 g, tuky 28,5 g

Súvisiace články

Cookies

Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania HNonline.sk. Bližšie informácie nájdete v Pravidlách používania cookies. Spracovanie a správu cookies nastavíte priamo vo Vašom prehliadači.