Pečené morčacie prsia s hroznomSNÍMKA: Shutterstock
StoryEditor

Pečené morčacie prsia s hroznom

02.06.2022, 14:00

Odborníci na výživu považujú morčacinu medzi zdraviu prospešné potraviny. Má nízky obsah tuku a je oveľa ľahšie stráviteľná oproti iným druhom mäsa.

Suroviny:

750 g morčacích pŕs

400 g ryže basmati

300 g modrého bezkôstkového hrozna

30 g panenského olivového oleja

15 g masla

50 ml červeného vína

tymian

červená paprika

nakladané zelené korenie

himalájska soľ

 

Postup:

1. Z olivového oleja, vína, nakladaného zeleného korenia, červenej papriky, tymianu a zo soli pripravíme pác.

2. Umyté a osušené morčacie prsia potrieme pácom a v hlbšej miske v páci necháme v chladničke celú noc marinovať.

3. Mäso podlejeme trochou vody a pečieme v hlbšom pekáči prikryté pri 180 °C asi 40 h. Priebežne potierame výpekom a marinádou.

4. Po 40 min. pridáme hrozno a pečieme ešte asi 10 – 15 minút.

5. Basmati ryžu osolíme, pridáme maslo a uvaríme podľa návodu.

6. Mäso pokrájame na porcie a podávame s pečeným hroznom a ryžou basmati.

menuLevel = 2, menuRoute = dia/co-na-tanier, menuAlias = co-na-tanier, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
19. apríl 2024 23:46