Hra Vivat SlovakiaTeam Vivat/
StoryEditor

Prvé slovenské GTA je na svete. Gangsterka Vivat Slovakia ťa prenesie do čias, keď Bratislave vládla mafia

Viktória Revajová18.04.2024., 15:00h

Najočakávanejšia slovenská hra je na svete. Tvorcovia gangsterky s otvoreným svetom Vivat Slovakia dnes sprístupnili predbežnú verziu na platforme Steam.

Lajkuj Brainee.sk na

Dlhoočakávaný herný titul Vivat Slovakia konečne uzrel svetlo sveta a môžeš si ho zahrať aj ty. Tvorcovia dnes hru sprístupnili na platforme Steam formou "early access", teda predbežného prístupu. 

Vezme ťa do 90. rokov

V hre s otvoreným svetom sa medze kreativite nekladú. Podobne ako v notoricky známom GTA, aj tu môže tvoja postava nasadnúť do auta a len tak sa špacírovať ulicami hlavného mesta.

Popri tom môžeš obdivovať známe dominanty, ako napríklad UFO na moste SNP, ale aj legendárne budovy, ktoré zub času zrovnal so zemou. V prípade, že zrazíš človeka, máš v rukách moc rozhodnúť o tom, že „skutok sa nestal“.

image

Hra Vivat Slovakia

Team Vivat/

Hra má však aj svoju príbehovú linku, vďaka čomu sa môžeš ocitnúť v koži drsného kovboja z čias divokých 90. rokov, kedy sa Slovensko a Česko zmietalo pod nadvládou mafiánov.

Výpalné, naháňačky s policajtmi, výjazdy na nepohodlných svedkov, ale aj popravy guľkou do hlavy za bieleho dňa - to všetko môžeš prostredníctvom hry zažiť na vlastnej koži.

image

MrBeast spája sily s Amazonom a ohlasuje najväčšiu hernú šou v histórii. Tisícka súťažiacich bude bojovať o päť miliónov

Vďaka Vivat Slovakia sa ocitneš v koži Milana - policajta v utajení, ktorý ako krytie využíva identitu taxikára. Jeden deň môžeš pracovať pre vládne špičky, druhý deň budeš zahladzovať stopy po mafiánskej vražde, sľubujú vývojári.

Známe hlasy

Postavy v hre sú založené na príbehoch reálnych ľudí, ktorí v deväťdesiatych rokoch ťahali za nitky. Na dabingu sa podieľali samé známe mená. 

Samozrejme, v príbehu nesmie chýbať postava niekdajšieho slovenského premiéra Vladimíra Mečiara, ktorú nadaboval jeho najznámejší imitátor Rasťo Piško. Hlavnej postave prepožičal svoj drsný chrapľavý hlas Marián Labuda. Po jeho boku sa predstavil Lukáš Fralajs v úlohe mladého kolegu, ktorého Milan zasväcuje do spôsobu fungovania tajnej služby.

image

Videohry ukazujú Rusov ako nepriateľov už 40 rokov. Toto je zoznam tých najpopulárnejších

V hre začuješ aj hlas Kristíny Svarinskej či Jozefa Bendika, ktorý daboval Harryho Pottera. Len včera tvorcovia prezradili, že postave bossa bratislavskej mafie Jaroslava Belasého prepožičal svoj hlas raper Michal "Ego" Straka. Niektorých hráčov však výberom dabéra sklamali. „Oproti Mafii dabing nič moc. Chcelo by to aspoň priblížiť, mohli ste skúsiť ísť do basy za ozajstným bossom Černákom,“ navrhol jeden v komentároch.

Kde a za koľko si môžeš zahrať

Vývojári z Teamu Vivat dnes zverejnili predbežnú verziu hry na platforme Steam. Predbežný prístup hráčom ponúka polovicu príbehových misií, ako aj vedľajšie mestské aktivity. 

Ak nepatríš k ľuďom, ktorí podporili kampaň tvorcov na Startlabe, za hru si zaplatíš 28 eur. Počas prvého týždňa môžeš využiť desaťpercentnú zľavu, vďaka ktorej ušetríš dve eurá.

Hra bude postupne prechádzať aktualizáciami či opravou chýb. Ak si teda zakúpiš jej predbežnú verziu, za plné vydanie už nebudeš platiť. Kedy však bude dostupné, to nateraz známe nie je.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 18:47