Vedci zistili, že samotný fakt, že sa oblečiete do športového oblečenia, povzbudí vašu chuť na cvičenie a športovanie. Podľa odborníkov sa pri prezlečení do športového vaša psychika „precvakne" do tréningového režimu, ktorý je s týmto druhom oblečenia asociovaný. Nielenže sa tak zvýši vaša chuť na cvičenie, ale aj budete intenzívnejšie trénovať, pretože sami seba uvidíte v úlohe športovca.Flickr
StoryEditor

Pravidelné cvičenie znižuje chuť do jedla

29.07.2019, 15:09
Autor:
(dia)(dia)
Zvýšená pohybová aktivita pomáha kontrolovať chuť do jedla. Zistil to tím vedcov z univerzít v Hohenheime a v Stuttgarte.

Ľudia, ktorí sa podľa vedcov pravidelne hýbu a k tomu sa ešte aj pravidelne stravujú, sú na tom zdravotne lepšie, než ľudia, ktorí síce konzumujú menšie porcie, ale cvičeniu sa vyhýbajú.

 

Pravidelné cvičenie ovplyvňuje chuť do jedla

Je známe, že športová aktivita napomáha diabetikom zlepšovať hladinu glykémie. Nová štúdia zdôrazňuje, že šport nielen pomáha redukovať telesnú hmotnosť, ale tiež umožňuje znižovať chuť do jedla, čo môže byť žiadúce u niektorých diabetikov 2 typu.

 

Chuť do jedla je účinnejšie regulovaná, pokiaľ človek prijíma viac kalórií a k tomu pravidelne športuje. To vedie k takzvanej vysokej úrovni energetického obratu.

Naopak nízka úroveň energetického obratu, ktorá je predstavovaná takmer nulovou pohybovou aktivitou a nízkym kalorickým príjmom, vedie často k horšej regulácie chuti na jedlo a k následnému prejedaniu a priberaniu.

   

Pokiaľ chce človek redukovať svoju telesnú hmotnosť, mal by sa radšej vydať cestou pravdelnej športovej aktivity a rozumných porcií jedla, než zbytočne hladovať a následne sa nekontrolovateľne prejedať.

diabetes.co.uk, diastyl.cz

 

menuLevel = 2, menuRoute = dia/pohyb, menuAlias = pohyb, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
26. apríl 2024 08:57