Unsplash
StoryEditor

Zdravé neznamená drahé –⁠ ako ušetriť zdravie, aj peňaženku

08.07.2022, 00:00

Byť diabetikom nie je jednoduché už samo o sebe. Ale v dobe zdražovania, keď sa človek snaží ušetriť svoje zdravie a zároveň peňaženku, je to ešte o čosi náročnejšie. Pomôcť v tejto neľahkej situácii môžu napríklad weby ako Kaufino.com, kde nájdete akčné letáky všetkých obľúbených obchodných reťazcov pod jednou strechou. Stačí si len vybrať z bohatej ponuky online letákov. Určite sa v nich nájdu aj zdravé potraviny pre diabetikov.

Web Kaufino je obľúbený aj vďaka svojej prehľadnosti. Akčné letáky sa dajú nájsť hneď na titulnej strane, zoradené vedľa seba. Populárny Billa leták online je tu k dispozícii v dvoj dňovom predstihu, aby ste sa na svoje výhodné a zdravé nákupy mohli dopredu pripraviť a všetko naplánovať. Leták Metro vychádza každé dva týždne a cenovo patrí ponuka tohto reťazca medzi najvýhodnejšie. Okrem Billa letáku a letáku Metro tu nájdete aj mnohé iné.

Kuracie mäso a jeho benefity pre zdravie diabetikov

Kuracie mäso má pre cukrovkárov prijateľne nízky glykemický index a zároveň neobsahuje toľko tuku, ako napríklad hovädzie, alebo bravčové mäso, ktorým by sa diabetici mali vyhýbať. Kura je teda ideálna strava pre diabetikov.

Billa akčný leták je zárukou kvalitných a zdravých potravín za prijateľné ceny. Niekoľkokrát do roka leták Billa ponúka zdravé a ľahké kuracie mäso v akcii. Kura, alebo kuracie prsia, na ktoré je v online letákoch častokrát akcia, obsahujú ako hlavnú prísadu aj mnohé recepty pre diabetikov.

V prípade kuracieho mäsa sa ako najideálnejšie zo zdravotného i nutričného hľadiska javia práve kuracie prsia – nielen vzhľadom na vhodné spektrum tukových zložiek vo vzťahu ku kardiovaskulárnym ochoreniam, ale aj s ohľadom na významný podiel živočíšnych bielkovín, zdrojov esenciálnych aminokyselín a nízky obsah sacharidov.

Ponuka s názvom kuracie prsia akcia sa v akčných letákoch vyskytuje pomerne často. Metro leták online túto zdravú a výživnú potravinu ponúka viackrát za rok a v hociktorom z obľúbených reťazcov nezriedka prebieha výhodná akcia na kura. Často má na svojich stránkach kuracie prsia za východnú cenu aj Billa leták.

Lacnejšie suroviny na prípravu najzdravších dia receptov

Zdravé stravovanie si žiada pevnú vôľu a v dobe zdražovania niekedy aj pevné nervy. Aké ľahké by bolo siahnuť po niečom nekvalitnom a vysokokalorickom, čo nám ušetrí pár eur. Následky pre zdravie by ale boli nevyčísliteľné. Veľa cukrovkárov má svoje osvedčené dia recepty, na ktorých si pochutnajú bez výčitiek a častokrát ich už poznajú naspamäť.

Tých, ktorí vedia presne, čo potrebujú nakúpiť poteší prehľadné vyhľadávanie Kaufino podľa druhu tovaru.

V sekcii tovar v akcii sa dajú jednoducho porovnávať ceny a akcie jednotlivých obchodných reťazcov na konkrétny tovar. V zozname sa nachádza napríklad kuracie mäso, alebo losos, ktorého odborníci cukrovkárom odporúčajú hlavne pre vysoký obsah 3-omega mastných kyselín.

V indexe tovarov v akcii sa nachádzajú aj mandle. Najnovšie výskumy dokazujú, že mandle sú nielenže vysoko prospešné pre zdravie diabetikov, ale pomáhajú dokonca s prevenciou vzniku cukrovky druhého typu. Na portáli Kaufino zistíte, ktorý reťazec práve ponúka mandle v akcii a kde sa dajú zakúpiť najvýhodnejšie.

Cukrovkári určite vedia, že základom každej vyváženej stravy pre diabetikov by mala byť čerstvá zelenina, mäso a ryby. Žiadne konzervy, polotovary, alebo priemyselne spracované potraviny. V akčných letákoch sa dá vždy nájsť a podporiť domáca, slovenská produkcia. Reťazce sa jej dostupnosťou vždy pochvália a častokrát sa stáva i súčasťou rôznych akcií a zliav.

Čerstvosť je takto vždy zaručená a plánovanie vášho jedálnička je zase o čosi ľahšie. S online letákmi už nemusíte tráviť hodiny plánovaním nákupov a zostavovaním dia receptov na ďalší týždeň. Ušetrený čas môžete venovať činnostiam, ktoré vám prinášajú radosť.

menuLevel = 2, menuRoute = dia/co-na-tanier, menuAlias = co-na-tanier, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
23. apríl 2024 22:49