StoryEditor

Šampiňónová polievka so zemiakmi

18.02.2010, 09:37
Autor:
(dia)(dia)

(4 porcie)

Suroviny:

400 g zemiakov,

100 g šampiňónov,

cibuľa,

bobkový list,

mleté čierne korenie,

soľ,

2 dcl sladkej smotany,

2 PL hladkej múky,

citrónová šťava

Postup:

Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky, vložíme do 1 l vriacej vody, pridáme nakrájané šampiňóny, celú očistenú cibuľu, bobkový list, korenie, soľ a varíme domäkka. Zahustíme smotanou rozšľahanou s múkou a pri miernej teplote varíme 10 minút. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou.

Energetická a biologická hodnota 1 porcie:

742 kJ, 176,7 Kcal, 5,3 g B, 6,3 g T, 25,8 g S

menuLevel = 2, menuRoute = dia/co-na-tanier, menuAlias = co-na-tanier, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
17. apríl 2024 23:36