(4 porcie)
Suroviny:
100 g syru eidam,
100 g údeného syra,
100 g ementálu,
2 dl kyslej smotany,
4 PL citrónovej šťavy,
mleté biele korenie,
sladidlo,
soľ,
4 paradajky,
petržlenová vňať,
4 mini zeleninové papriky
Postup:
Syry nakrájame na hranolčeky. Smotanu, citrónovú šťavu, sladidlo, korenie, soľ dobre vymiešame. Do misy dáme pripravené syry, zalejeme smotanou a zľahka premiešame. Zmes necháme v chlade odležať asi hodinu. Potom vmiešame paradajky nakrájané na kocky a petržlenovú vňať. Šalátom plníme umyté papriky zbavené jadrovníkov.
Energetická a biologická hodnota 1 porcie:
1301,3 kJ, 309,8 kcal, 22,8 g B, 19,8 g T, 10,9 g S