StoryEditor

Hovädzia roštenka so šampiňónmi

18.02.2010, 10:25
Autor:
(dia)(dia)

 

 

(4 porcie)

Suroviny:

480 g hovädzej roštenky,

80 g oleja,

1 PL hladkej múky,

1/5 mäsového vývaru,

petržlenová vňať,

mleté čierne korenie,

soľ,

150 g šampiňónov,

cibuľa,

strúčik cesnaku,

50 g masla,

rasca

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky, okrajové blany narežeme, naklepeme, osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na rozohriatom oleji. Výpek poprášime múkou, zalejeme vývarom a niekoľko minút povaríme. Šampiňóny a cibuľu nakrájame na plátky, opražíme na masle, pridáme pretlačený cesnak, rascu, soľ a prikryté dusíme domäkka. Šťavu nalejeme na roštenky, obložíme hubovou zmesou a nakoniec posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Energetická a biologická hodnota 1 porcie:

2164,8 kJ, 515,4 kcal, 26,1 g B, 42,7 g T, 6,6 g S

01 - Modified: 2006-06-08 16:32:00 - Feat.: 0 - Title: STV odvysiela všetky zápasy z futbalových MS
01 - Modified: 2025-06-13 08:36:49 - Feat.: - Title: TIP na super ľahký obed: Pečený losos s kelom 02 - Modified: 2023-06-19 19:29:56 - Feat.: - Title: TIP na zdravé jedlo. Šalát s tuniakom a prepeličími vajíčkami 03 - Modified: 2023-04-16 07:06:27 - Feat.: - Title: Zabudnutá HŔSTKOVÁ zeleninová polievka. Je zdravá, plná bielkovín a vitamínov
menuLevel = 2, menuRoute = dia/co-na-tanier, menuAlias = co-na-tanier, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
13. júl 2025 09:05