(4 porcie)
Suroviny:
480 g hovädzej roštenky,
80 g oleja,
1 PL hladkej múky,
1/5 mäsového vývaru,
petržlenová vňať,
mleté čierne korenie,
soľ,
150 g šampiňónov,
cibuľa,
strúčik cesnaku,
50 g masla,
rasca
Postup:
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky, okrajové blany narežeme, naklepeme, osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na rozohriatom oleji. Výpek poprášime múkou, zalejeme vývarom a niekoľko minút povaríme. Šampiňóny a cibuľu nakrájame na plátky, opražíme na masle, pridáme pretlačený cesnak, rascu, soľ a prikryté dusíme domäkka. Šťavu nalejeme na roštenky, obložíme hubovou zmesou a nakoniec posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Energetická a biologická hodnota 1 porcie:
2164,8 kJ, 515,4 kcal, 26,1 g B, 42,7 g T, 6,6 g S