Ak hľadáte tropické ovocie plné vynikajúcich prínosov pre zdravie, odporúčame ananás. Je bohatý na vitamín C a mangán. Najdôležitejší je však enzým bromelaín, ktorý môžete získať iba jedením tohto chutného ovocia. Bromelaín pomáha absorbovať antibiotiká, zastaviť hnačku a môže dokonca bojovať proti cukrovke, srdcovým chorobám a rakovine. Tiež skracuje čas liečenia po operácii a používa sa na liečbu zápalov a športových zranení.Pixabay
StoryEditor

Restovaný ananás s mandľami

15.03.2020, 12:00
Autor:
(dia)(dia)
Ananas obsahuje enzým bromelín, ktorý pôsobí protizápalovo. Jeho zázračné účinky sa prejavujú aj v tom, že pôsobí proti zrážaniu krvi, a tým zlepšuje prekrvenie organizmu. Znižuje krvný tlak a pomáha odstraňovať usadeniny na vnútorných stenách ciev (príčina artériosklerózy). Rdcept je na 4 porcie

Suroviny:


1 ananás – 8 tenkých plátkov (340 g)
1 nektárinka (125 g)
15 g masla
60 g mandlí
mletá škorica

Postup:


Nektárinku rozkrojíme na 8 kúskov. Ananás očistíme a nakrájame na 8 tenkých plátkov. Získame približne 340 g očisteného ananásu. Každý kúsok posypeme škoricou a na rozohriatej panvici na masle restujeme do zlatista. Na tanieroch posypeme nasekanými mandľami a ozdobíme kúskami čerstvej nektárinky.

Energetická a výživová hodnota 1 porcie:
165 kcal/690 kJ, 3,5 g bielkovín, 11,1 g tukov a 1,5 SJ

Recepty pripravili Katarína Langová a Mária Štefáková

menuLevel = 2, menuRoute = dia/co-na-tanier, menuAlias = co-na-tanier, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
20. apríl 2024 06:10