Suroviny:
500 g bravčového mäsa
100 g brusníc
15 g panenského olivového oleja
20 g cesnaku
800 g zeleniny (napr. mrkva, paštrnák, brokolica)
nerafinovaná soľ
farebné korenie
šťava z citróna
Postup:
Mäso očistíme, prešpikujeme cesnakom, osolíme a ochutíme čerstvo mletým farebným korením. Pofŕkame olivovým olejom, dáme do uzatvárateľnej zapekacej misy, podlejeme vodou a dáme piecť pri 180 °C cca na 1 hodinu. Na posledných 15 minút odokryjeme, vrch posypeme brusnicami a dopečieme.
Zeleninu osobitne naparíme nad osolenou vodou a podávame k mäsu ako prílohu. Mäso môžeme podľa chuti pokvapkať šťavou z citróna.
Energetická a výživová hodnota 1 porcie:
383 kcal/1599 kJ, 26,8 g bielkovín, 23,4 g tukov a cca 1,5 SJ
Recepty pripravili Katarína Langová a Mária Štefáková