Suroviny:
- 100 g zrelého avokáda
- 5 g cesnaku (príp. podľa chuti)
- nerafinovaná soľ
- 15 g sezamových semiačok
- mletá rasca
- ražný chlieb – do počtu SJ
- čerstvá sezónna zelenina
Postup:
1. Zrelé ošúpané avokádo vidličkou popučíme.
2. Pridáme nastrúhaný alebo prelisovaný cesnak.
3. Ochutíme jemne soľou, mletou rascou a sezamom.
4. Premiešame a necháme chvíľu v chladničke vychladnúť.
5. Podávame s kúskom ražného chleba a čerstvou sezónnou zeleninou.
Energetická a výživová hodnota 1 porcie nátierky:
Kcal 153/639 kJ, 2,8 g bielkovín, 14,9 g tukov, 0 SJ
Autor: Katarína Langová a Mária Štefáková