Fazuľa – obsahuje vysoké percento vlákniny, ktorá zbavuje črevá cholesterolu a žlčových solí.
Sója – obsahujú viac proteínov a železa ako mäso. Oveľa viac vápnika ako mlieko a viacnásobné množstvo vitamínu B ako vajcia. Pritom neobsahujú žiadny cholesterol.
Cibuľa – znižuje množstvo tuku v krvi a v pečeni, zároveň zvyšuje hladinu takzvaného dobrého cholesterolu, ktorý pomáha pri prevencii aterosklerózy.
Avokádo – nazývané aj „prírodné maslo“, hoci je bohaté na vysoko hodnotné tuky, v skutočnosti „zlé“ tuky v tele znižuje.
Pšeničné klíčky –bohatý zdroj živín a aktívnych látok. Obsahujú esenciálne omega-3 mastné kyseliny.
Rybí olej - má vysoký obsah nenasýtených (esenciálnych) mastných kyselín. Ľudské telo si ich nevie vyrobiť a je nutné ich prijímať potravou. Medzi najviac olejnaté ryby patrí makrela, losos a sardinky. V lekárni dostať aj kapsule s obsahom omega-3 mastnými kyselinami.
Olivový olej – patrí do skupiny omega-6 nenasýtených mastných kyselín, môže významne znížiť celkový cholesterol.