Raj pre všetkých gamerov.X/Avasilenko071/
StoryEditor

Raj pre všetkých gamerov. Exotická krajina plánuje postaviť prvý e-športový ostrov na svete

Michal Čiernik30.04.2024., 11:00h

Na tomto umelom ostrove zrejme nenájdeš ľudí oddychujúcich na plážach. Prvý e-športový ostrov na svete má hostiť najväčšie herné turnaje, veľtrhy či výstavy.

Lajkuj Brainee.sk na

Spojené arabské emiráty pripravujú megalomanský projekt, ktorý poteší všetkých zarytých hráčov. Tentoraz to bude v Abú Dabí, kde vyrastie prvý herný ostrov na svete, od ktorého sa očakáva, že bude hostiť tie najväčšie e-športové turnaje.

image

FOTO Šejkovia plánujú ďalší megalomanský projekt. V Saudskej Arábii má vyrásť prvý plávajúci zábavný park na svete

Podľa Vlada Belyanina, spoluzakladateľa True Gamers, by sa ostrov mal nachádzať medzi budovami Al Bandar a Al Dana pozdĺž pláže Al Raha, píše portál Wired. Spoločnosť True Gamers oznámila do projektu eSports Island investíciu 280 miliónov dolárov, po dokončení by však jeho hodnota mala dosiahnuť hranicu jednej miliardy.

Raj pre hráčov

Ostrov bude plne usporiadaný, aby na ňom mohli trénovať začínajúce talenty v tomto odvetví a zároveň aby mohol hostiť aj tých najväčších šampiónov z celého sveta. Časť s názvom GG Bootcamp bude vybavená najmodernejšími hernými počítačmi, analytickými nástrojmi a izolovanými oblasťami pre odpočinok a relax.

Klenotom projektu má byť Aréna True Gamers (TG), od ktorej sa očakáva, že bude hostiť najintenzívnejšie medzinárodné herné turnaje a pojme tisíce fanúšikov. Aréna bude navrhnutá tak, aby vyhovovala rôznym herným formátom a žánrom, pričom sa bude využívať aj na organizovanie digitálnych výstav a konferencií.

GG Resort na ostrove zase ponúkne hosťom 200 luxusných izieb s výhľadom na pláž a s hernými počítačmi. Okrem toho pre poskytne aj relaxačné priestory a bazén, kde si môžu hráči oddýchnuť.

Spoločnosť True Gamers v súčasnosti prevádzkuje 14 herných salónikov v Dubaji a nedávno získala finančné prostriedky na expanziu do Saudskej Arábie na založenie ďalších pobočiek v regióne.

Že sa Blízky východ stáva centrom e-športov, dokazuje aj svetové finále BLAST Premier World Final 2023, ktoré sa konalo v Etihad Arene v Abú Dabí.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
14. máj 2024 18:02