Aj to ponúka Netflix v máji.Netflix/
StoryEditor

Pokračovanie Bridgertonu či nadupané sci-fi s Jennifer Lopez. Aj to ponúka Netflix v máji

Michal Čiernik02.05.2024., 12:30h

Streamovacia služba v máji prinesie kvalitné anime, zaujímavé dokumentov či nové filmy a seriály zo sveta tínedžerov. Najväčším lákadlom však bude tretia séria populárneho Bridgertonu.

Lajkuj Brainee.sk na

Máj lásky čas Netflix rozbehne už od začiatku mesiaca, kedy do svojej romantickej knihovne pridá klasiku s Jennifer Lopez a Matthewom McConaugheym Svadby podľa Mary, či komédiu s Julio Roberts Jedz, modli sa, miluj.

image

Dokument od Netflixu čelí kritike. Tvorcovia mali použiť materiál vygenerovaný umelou inteligenciou, obviňujú ich z manipulácie

3.mája rozšíri túto sekciu austrálsky romantický film 2 Hearts z roku 2020 v hlavnej úlohe s Jacobom Elordim. Ak však túžiš po novom príbehu, ktorý ťa vezme za srdce, 9. mája si Netflix pre teba pripravil premiéru romantickej komédie Mother of the Bride.

Po roku strávenom v Londýne sa Emma vracia domov so správou, že sa o mesiac bude vydávať v letovisku v Phukete v Thajsku. Jej mama Lana je zo správy však nadšená len do chvíle, keď zistí, že jej budúci zať je synom muža, ktorý jej pred rokmi zlomil srdce. 

Anime a rozprávky

Už od prvého mája zaplavia Netflix nové anime príbehy. Milovníci tohto žánru sa môžu tešiť na druhú sériu Black Clover, či prvú sériu Dr. Stone z roku 2019. Z noviniek však priletí druhého mája T. P. Bon, adaptácia klasickej japonskej mangy o cestovaní v čase.

10. mája príde druhá séria populárneho animovaného seriálu Gods & Heroes s novým názvom Blood of Zeus. Tvorcovia tohto animáku pre dospelých, bratia Vlas a Charley Parlapanides plánujú ďalšie tri série.

Pre fanúšikov trblietok a spievajúcich jednorožcov je tu dlho pripravovaný film Thelma The Unicorn, ktorý predstavili už v roku 2019. Film je adaptáciou rovnomenného románu od austrálskeho autora Aarona Blabeyho, ktorý bol prvýkrát vydaný v roku 2015.

Do sveta japonského anime nás platforma opäť zavedie 19. mája, kedy sprístupní novú hranú, filmovú adaptáciu jednej z najlepších a najpredávanejších manga sérií Golden Kamuy. Autor Saturo Noda v nej prekreslil skutočné udalosti z rusko-japonskej vojny v rokoch 1904 až 1905.

Bridgerton 3. séria (16. máj)

Najväčším ťahákom mesiaca však bude určite pokračovanie obľúbeného seriálu Bridgerton. O najväčšiu romantickú drámu sa v tretej sérii má postarať Penelope Featherington (Nicola Coughlan) a jej dlhoročná láska, svetobežník Colin Bridgerton (Luke Newton). Do tohto romániku však pribudne nová postava v podobe Lorda Deblinga (Sam Phillips), z ktorého sa vykľuje nový Penelopin nápadník.

Atlas (24. máj)

Jennifer Lopez vo svojom novom filme Atlas hrá hlavnú postavu, vládnu analytičku, ktorá sa vrhla do vzdialeného sveta, aby porazila svojho najstaršieho nepriateľa: robotického bojovníka, ktorý zničil jej život. 

„Atlas je niekto, kto v podstate uzavrel svet okolo seba,“ povedala Lopez pre Netflix. „Nikomu neverí a nechce mať nič spoločné s AI.“ Bohužiaľ, na svojej misii v ďalekých končinách vesmíru nebude mať Atlas príliš na výber – uviaznutá vo vysokovýkonnom brnení je nútená čeliť svojmu strachu z technológie tým, že sa s ňou spojí.

Svet tínedžerov

Na konci mesiaca sa potešia všetci fanúšikovia teen seriálov a filmov. Dupľovane každý knihomoľ, ktorý pozná sériu Geek Girl od Holly Smale. Zo šiestich kníh, ktoré vyšli medzi rokmi 2013 a 2017 sa teraz Netflix rozhodol spraviť seriál. Ten sa bude točiť okolo nevýraznej 15-ročnej tínedžerky Harriet, ktorá vždy chcela zapadnúť. Život sa jej však zmení, keď si ju všimne jedna z najlepších londýnskych modeliek, ktorá v nej odhalí skrytý potenciál. Všetkých desať epizód vyjde 30. mája.

Je ale dosť možné, že si ich všetky nestihneš pozrieť, pretože hneď na ďalší deň vypustí všetkých osem častí nová španielska dráma Raising Voices. Seriál je o 17-ročnej študentke, ktorá spácha samovraždu na svojej strednej škole. Zanechá však za sebou bilbord na školskej bráne: Pozor, schováva sa tu násilník. Následné vyšetrovanie odhalí tajomstvá, ktoré otrasú školou aj celým mestom.

31. máj však ešte nekončí. Keď dopozeráš nové seriály, môžeš si pustiť švédsky dramatický film A Part of You. Príbeh sa v ňom sústreďuje na Agnes, mladé dospievajúce dievča, ktoré pohlcuje žiarlivosť voči svojej staršej sestre Júlii. Jej životom je plný párty, patrí k obľúbeným ľuďom v škole a chodí s najpopulárnejším spolužiakom. Predtým chcela byť Agnes ako jej sestra, ktorej nič nechýbalo. Náhla a nepredvídaná tragédia však zmení jej svet naruby a prinúti ju podstúpiť hlbokú premenu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. máj 2024 11:37