Mačku objavili v stovky kilometrov vzdialenom sklade Amazonu.Canva/facebook/the Cat Clinic/
StoryEditor

Manželia celé dni pátrali po svojej stratenej mačke. Neskôr zistili, že ju omylom zabalili do krabice poslali do Amazonu

rev01.05.2024., 12:30h

Po svojom domácom miláčikovi pátrali šesť dní. Následne zistili, že mačku našla v krabici pracovníčka Amazonu. Celý čas vydržala bez jedla a vody.

Lajkuj Brainee.sk na

Nie nadarmo sa hovorí, že mačky majú deväť životov. Mačka menom Galena si jeden z nich vyčerpala. Pár z amerického Utahu ju totiž omylom zabalil do krabice a poslal do Amazonu bez toho, aby o niečom tušil. Mačka precestovala stovky kilometrov až kým ju našla pracovníčka spoločnosti. Bez jedla a vody vydržala dlhých šesť dní. 

image

FOTO Dedina, v ktorej sa nedá zablúdiť. Kúsok od Slovenska sa nachádza obec, ktorej 6-tisíc obyvateľov žije na jedinej ulici

Zmizla bez stopy

Po tom, čo si manželský pár z Utahu začiatkom mesiaca všimol, že ich milovaný štvornohý miláčik zmizol, spustili rozsiahle pátranie, píše miestna televízia na svojom webe. Celá rodina a priatelia im pomáhali prehľadávať dom aj okolitú štvrť. Na ulici vylepili plagáty s podobizňou svojej milovanej mačky a zverejnili aj príspevky na sociálnych sieťach. Napriek tomu, sa im ju nepodarilo nikde nájsť. Akoby sa po nej zľahla zem.

Majiteľka mačky menom Galena bola v koncoch. Dlhé roky bola súčasťou jej rodiny a verným priateľom. „Galena je pre mňa obrovskou emocionálnou podporou a pomohla mi prekonať mnohé zdravotné problémy za posledných šesť rokov,“ uviedla Carrie Clark v rozhovore pre miestnu televíziu.

image

Dovolenka so štvornohým priateľom? Spoločnosť ponúka letenky pre psov

Po takmer týždni pátrania dostala telefonát od veterinárky, ktorá jej oznámila, že jej mačka sa našla. Veterinárka vypátrala majiteľku strateného zvieraťa vďaka čipu.

Keď však Carrie počula, kde sa jej štvornohý miláčik nachádza neverila vlastným ušiam. Galena sa ocitla v rukách veterinárky, ktorá sídli vo viac ako 1 200 kilometrov vzdialenej Kalifornii.

image

Galena sa vrátila k svojej milujúcej rodine.

Facebook/the Cat Clinic/

Schovala sa v krabici

„Spočiatku som jej neverila a myslela som si, že je to žart,“ spomína Carrie. Veterinárka jej oznámila, že jej štvornohého miláčika objavil v krabici pracovníčka Amazonu, ktorá ju odovzdala na miestnej klinike pre zvieratá. V balíku bolo spolu s mačkou aj päť párov pracovných topánok. 

V tom momente si Carrie uvedomila, že mačka sa musela nepozorovane dostať do krabice s tovarom, ktorý sa spolu s manželom rozhodli vrátiť. „Musela skočiť do veľkej škatule, ktorú sme odoslali minulú stredu,“ domnieva sa.

Podľa Carrie však nie je ničím nezvyčajným, že sa Galena schovala práve do krabice. „Miluje hru na schovávačku. Rada sa hrá najmä s krabicami,“ povedala Carrie. Nechýbalo veľa a táto neresť sa jej mohla stať osudnou. Šťastím v nešťastí zrejme bolo, že jeden zo švov krabice sa uvoľnil, vďaka čomu do nej prúdil vzduch a mačka sa neudusila.

image

Choroby neobchádzajú ani psov. Ako im zabrániť?

Vrátila sa k milovanej rodine

Len čo sa manželia Clarkovci dozvedeli, kde sa mačka nachádza ihneď si rezervovali letenky, aby si svojho domáceho miláčika vyzdvihli. „Bolo to úžasné stretnutie! Galena sa okamžite prestala triasť a uvoľnila sa v mojom náručí, keď som ju znova objal,“ opísal Carriin manžel.

Napriek tomu, že mačka strávila šesť dní bez jedla a vody, okrem dehydratácie nemala takmer žiadnu ujmu na zdraví. Manželov Clarkovcov vypátrala veterinárka najmä vďaka tomu, že Galena bola začipovaná a manželia dúfajú, že tento príbeh bude osvetou.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
13. máj 2024 15:19