Floridská spoločnosť zameraná na výrobu ponoriek ponúka zážitkové výlety do hlbín oceánu.X/Teknolojimag/
StoryEditor

Necelý rok po tragickej nehode Titanu sú výlety v ponorke stále trendy. Stovky metrov pod hladinou ponúkajú luxusné večere či svadby

Michal Čiernik30.04.2024., 10:00h

Floridská spoločnosť zameraná na výrobu ponoriek ponúka zážitkové výlety do hlbín oceánu. Svoje najnovšie plavidlo dokáže prispôsobiť na párty so stolom na blackjack, luxusnú večeru, či dokonca svadobný obrad pri koralových útesoch.

Lajkuj Brainee.sk na

Neprešiel ani rok od tragickej nehody ponorky Titan, ktorá viezla päticu turistov k vraku Titanicu, a spoločnosti s podmorskou turistikou vo veľkom ponúkajú nezabudnuteľné zážitky v oceánskych hlbinách.

image

FOTO Zabudni na luxusné jachty. Prvá superponorka pre miliardárov má bazén, vínnu pivnicu a kino

Floridská spoločnosť Triton síce neponúka ponor až k potopenému parníku, v ich najnovšej ponorke však môžeš zažiť naozaj množstvo nezabudnuteľných aktivít. 

Bezpečnosť na prvom mieste

Podľa firmy sa každé ponorné zariadenie 660 AVA skladá z tisícok základných komponentov, z ktorých každý je kontrolovaný a testovaný, aby sa zabezpečilo, že spĺňa požiadavky na certifikáciu treťou stranou. „Existuje priepastný rozdiel medzi experimentálnou plavidlom OceanGate a premyslene navrhnutými a starostlivo skonštruovanými produktmi vytvorenými legitímnymi staviteľmi ako Triton,“ povedal pre Daily Mail Patrick Lahey, generálny riaditeľ a spoluzakladateľ Tritonu.

image

Intímny priestor je vybavený pohodlnými koženými sedeniami a dokonca aj vstavaným náladovým osvetlením a audio systémom s priestorovým zvukom.

X/Keccers/

„Našťastie sa toto posolstvo dostalo do médií a ľudia teraz chápu tento dôležitý rozdiel. Certifikované a akreditované ponorky, ako sú tie, ktoré vyrábajú Triton, majú 40-ročné skúsenosti s dokonalou bezpečnosťou,“ dodal riaditeľ, ktorý narážal na neprofesionálny prístup pri zostrojovaní ponorky Titan.

Ďalším rozdielom medzi týmito dvomi ponorkami je aj hĺbka do ktorej sa ponárajú. Kým Titan išiel až na samé dno oceánu k Titanicu, čo je približne 3800 metrov. Triton sprevádza ľudí „len“ 200 metrov pod hladinu.

Hlbokomorská svadba

Ponorku Triton 660AVA možno medzi ponormi rýchlo prekonfigurovať a môže ponúkať rôzne aktivity, vrátane luxusného stolovania, kokteilovej párty, kúpeľných procedúr, podmorského kasína alebo dokonca svadieb. „Prevádzkovatelia môžu využiť tento priestor na poskytnutie nevídaných zážitkov, ktoré prekvapia a potešia náročných hostí, aj keď sa neplavia v blízkosti potápačskej lokality,“ uvádza sa na ich oficiálnej stránke.

image

Ponorku Triton 660AVA možno medzi ponormi rýchlo prekonfigurovať a môže ponúkať rôzne aktivity, vrátane luxusného stolovania, kokteilovej párty, kúpeľných procedúr, podmorského kasína alebo dokonca svadieb.

X/Keccers/

Intímny priestor je vybavený pohodlnými koženými sedeniami a dokonca aj vstavaným náladovým osvetlením a audio systémom s priestorovým zvukom. Jedinečný zážitok zosilní aj obrovské parabolické okno, ktoré je vytvorené z novej patentovanej zmesi akrylov.

Triton 660 AVA tiež prichádza s novým a vylepšeným ovládačom na ovládanie ponorky, nazývaným Hammerhead. Ten pracuje v tandeme s kokpitom, umožňuje bezdrôtové ovládanie ponorky z akéhokoľvek sedadla v kabíne. Ako sa však hovorí, za luxus sa platí a cena tohto plavidla je okolo šiestich miliónov eur.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. máj 2024 15:25