Šejkovia plánujú ďalší megalomanský projekt.X/Jouabr/
StoryEditor

FOTO Šejkovia plánujú ďalší megalomanský projekt. V Saudskej Arábii má vyrásť prvý plávajúci zábavný park na svete

Michal Čiernik18.04.2024., 09:30h

Obrovský komplex postavia na starej ropnej plošine a má obsahovať jednu z najväčších horských dráh na svete.

Lajkuj Brainee.sk na

V Saudskej Arábii sa rodí ďalší architektonický skvost. Po 160 kilometrovom inteligentnom meste ako zo sci-fi filmu (z ktorého nakoniec postavia len necelé tri kilometre) stavajú prvý plávajúci zábavný park na svete.

image

Kvôli mestu budúcnosti sa už zabíja. Troch mužov odsúdili na trest smrti, pretože sa nechceli vysťahovať

Pomenovaný bude „The Rig“ a bude postavený na starej ropnej plošine pri východnom pobreží Saudskej Arábie, 40 kilometrov od pobrežia. Ak teda budeš chcieť toto miesto navštíviť, tak jedine loďou, trajektom alebo helikoptérou. Áno, pre návštevníkov tam bude aj heliport.

Projekt, ktorý bol pôvodne oznámený v roku 2021, bude podľa odhadov stáť viac ako 4,7 miliardy eur a bude financovaný verejným investičným fondom Saudskej Arábie, uvádza LadBible.

Adrenalínové dobrodružstvo

Cieľom tohto projektu je oslavovať dlhú históriu ropy a zemného plynu, no zároveň ukázať svetu, že sa krajina od ťažby čierneho zlata snaží dištancovať a hľadá iné možnosti, ako si upevniť pozíciu vo svete.

Zariadenie The Rig má byť postavené na ploche väčšej ako 300-tisíc metrov štvorcových a dovolenkárom ponúkne viac ako 70 rôznych atrakcií a vzrušujúcich aktivít. „Toto nie je zábavný park – je to extrémna destinácia, úplne nové miesto pre dobrodružnú turistiku,“ píše sa na oficiálnej stránke parku.

The Rig bude obsahovať centrum vodných aktivít, park extrémnych športov a dokonca aj potápačský komplex. Adrenalínový zážitok podľa záberov z projektu podčiarkuje aj reštaurácia, ktorá usadí svojich hostí desiatky metrov nad vodou.

Okrem toho budú na plošine vybudované tri hotely s 800 izbami, 11 reštaurácií a jedna z najväčších horských dráh na svete, ktorá sa bude vlniť cez celý park. Denne plánujú privítať 10-tisíc hostí, ktorí budú môcť zakotviť v prístave pre 50 lodí. Výstavba je v plnom prúde a rozvoj oblasti má na starosti saudskoarabská spoločnosť Oil Park Development Company.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 10:39