Žena priviedla svojho mŕtveho strýka do banky, aby podpísal úver.X/Realengotv, Alertamundonews/
StoryEditor

VIDEO Žena priviedla mŕtveho strýka do banky, aby získala úver. Držala mu hlavu aj pero, zamestnancov však neoklamala

Michal Čiernik19.04.2024., 11:30h

Do brazílskej banky priviedla neter svojho strýka na vozíku, aby podpísal úver. Muž však mal byť už dve hodiny mŕtvy.

Lajkuj Brainee.sk na

Érika de Souza Vieira Nunes vzala svojho zosnulého strýka do brazílskej banky. Chcela, aby podpísal pôžičku. Zamestnanci však jej morbídny podvod prekukli a zavolali záchranku, uvádza Ladbible. 

Celý incident natočila aj bezpečnostná kamera. Na záberoch je jasne vidno ako žena nebožtíkovi pridržiava hlavu a rozpráva sa s ním, aby presvedčila zamestnankyňu banky. Do bezvládnych rúk mu dokonca vložila pero a so svojou pomocou chcela, aby podpísal úver vo výške 17-tisíc brazílskych realov, čo je asi tri tisíc eur.

image

Z manželovho popola si nechala vyrobiť pamätné šperky. Jeho telo však po pol roku našli v pochybnom pohrebnom ústave

Bledé bezvládne telo s otvorenými ústami na vozíku však vzbudilo u zamestnankyne podozrenie. „Nemyslím si, že je to legálne. Nevyzerá dobre. Je veľmi bledý,“ povedala na videu pracovníčka banky. „On je taký vždy,“ snažila sa situáciu zachrániť Nunez.

Mŕtvy niekoľko hodín

Zamestnanci však následne zavolali záchranku, ktorá potvrdila, že Paulo Braga zomrel niekoľko hodín predtým, ako ho žena odviezla do banky. „Vedela, že je mŕtvy, bol mŕtvy najmenej dve hodiny," povedal vyšetrovací dôstojník Fábio Luiz Souza pre miestnu televíziu.

Výsledky pitvy, ktorá má potvrdiť príčinu jeho smrti, ešte nie sú zverejnené a polícia tiež vyšetruje, či je žena skutočne jeho neter. „Za 22 rokov v službe som sa s takýmto príbehom nikdy nestretol,“ dodal Souza.

Nunes bola na mieste zatknutá, policajtom povedala, že je Bragovou neterou aj opatrovateľkou. Právnička Ana Carla de Souza Correa, ktorá ju zastupuje, trvala na tom, že situácia nie je taká, ako bola opísaná.

„Fakty sa nestali tak, ako sú opísané. Paulo bol nažive, keď prišiel do banky,“ povedala novinárom. Tvrdila, že existujú svedkovia, ktorí to môžu dokázať. „Každý, kto si pozrie to video z banky, zistí, že osoba bola mŕtva už dlhšiu dobu,“ dodal policajný šéf Souza.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. apríl 2024 02:46