TOP TAAS
StoryEditor

Rebríček Top Advertising Agencies Slovakia aj tento rok odhalí najlepšie agentúry

27.07.2023, 16:46
Autor:
lezlez

Vstupné dáta do rebríčka ekonomickej výkonnosti môžu reklamné a marketingové agentúry zaslať už iba do 17. augusta.

Všetky slovenské reklamné a marketingové agentúry, ktoré prejavia záujem o zaradenie do rebríčka najlepších reklamných a marketingových agentúr na Slovensku (TAAS) sa zúčastňujú dotazovania za účelom stanovenia výšky ich Gross Income. Parameter Gross Income, a teda hrubý zisk je zároveň jediný celosvetovo uznávaný porovnávací parameter ekonomickej výkonnosti reklamných agentúr.   

„TAAS je auditovaný rebríček, v ktorom sa majú možnosť pomerovať všetky agentúry, ktoré o to prejavia záujem a poskytnú doňho dáta. Nie je privilegovaný členom KRAS, naopak je otvorený a dobrovoľný. Nie je ani žiadnou novinkou, KRAS ho v spolupráci s auditorskou spoločnosťou BDO realizuje už druhé desaťročie. Parameter ekonomickej výkonnosti je zohľadňovaným a bodovaným kritériom pre zaradenie do súťaže Agentúra roka, čo je ďalší z motívov, prečo sa doňho zapojiť," hovorí Silvia Cyprichová, výkonná riaditeľka KRAS.

Ako sa zúčastniť rebríčka TAAS?

V prípade záujmu zúčastniť sa rebríčka TAAS je potrebné kontaktovať sekretariát KRAS na adrese kras(at)kras.sk a najneskôr do  17. augusta 2023 poskytnúť údaje a vyplniť Formulár s potrebnými údajmi.

Schvaľovacie zasadnutie agentúr účastných v rebríčku sa bude následne konať 28. septembra 2023. 

Ako sa zostavuje TAAS?

  • Agentúry, ktoré sa rozhodnú zaradiť do TAAS 2022 vyplnia elektronický Formulár.  Tieto podklady preberá priamo a cez zabezpečený prístup nezávislý audítor, ktorým je poradenská spoločnosť BDO.
  • Nezávislý poradca zostaví anonymný grafikon odchýlok jednotlivých sledovaných účtovných parametrov a predloží ho  kontrolnej komisii, ktorá bude  pozostávať z vyžrebovaných zástupcov agentúr, ktoré sa rebríčka účastnia.
  • Kontrolná komisia na základe podkladov predložených nezávislým poradcom určí tie subjekty (bez toho aby poznala ich mená, respektíve obchodné názvy), ktoré nezávislý poradca bude ďalej dotazovať a prípadne od nich žiadať doplňujúce vysvetlenia k nahláseným údajom.
  • Po tomto procese nezávislý poradca zostaví predbežný rebríček, grafikon odchýlok a komentár z komunikácie s agentúrami. Kontrolná komisia v odôvodnených prípadoch môže dotknutej agentúre, ktorá relevantne nezdôvodnila nezrovnalosti v niektorej položke, navrhnúť zníženie tejto položky na úroveň benchmarku ročníka. V prípade, že agentúra nebude s takýmto návrhom súhlasiť, Kontrolná komisia navrhne dotknutú agentúru do rebríčka nezaradiť.

Konečnú verziu rebríčka schvaľuje takzvané Schvaľovacie zasadnutie, ktoré je zložené zo všetkých zúčastnených agentúr a bude sa konať vo štvrtok 28. septembra 2023. Výsledný rebríček TAAS 2022 sekretariát KRAS-u zverejní v médiách. 

Kompletné Zásady Top Advertising Agencies Slovakia 2022.

 

Rebríček TOP ADVERTISING AGENCIES SLOVAKIA je periodickým ukazovateľom ekonomickej výkonnosti agentúr, ktoré pôsobia výhradne v oblasti reklamy a marketingovej komunikácie v Slovenskej  republike.

Rebríček sa realizuje a zverejňuje raz ročne a jeho garantom je Klub reklamných agentúr Slovenskej republiky (KRAS). Účasť v rebríčku TAAS 2022 je podmienkou pre zaradenie do hodnotenia Agentúra roka 2023, ktorú vyhlasuje odborný magazín Stratégie. 

01 - Modified: 2024-04-16 09:45:48 - Feat.: - Title: Agentúra roka 2024: Štatút súťaže 02 - Modified: 2024-04-12 07:50:23 - Feat.: - Title: Predstavujeme vám TOP osobnosti slovenskej reklamy za rok 2023 03 - Modified: 2024-03-22 08:22:01 - Feat.: - Title: THIS IS LOCCO: Krátke kontrakty sú chorobou nášho biznisu, agentúry sú nonstop pod tlakom 04 - Modified: 2024-04-05 09:52:46 - Feat.: - Title: Agentúra roka 2023: Pozrite si kompletné tabuľky a to, čo stálo za úspechom THIS IS LOCCO 05 - Modified: 2024-01-11 14:11:16 - Feat.: - Title: Agentúry sa dnes rešpektujú a vedia sa vzájomne oceniť, hovorí prezident KRAS
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 22:15